"Koosnaam" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

Koosnaam

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Recente Latijnse hypocorisma, een lening van oude Griekse naamwoord ὑποκόρισμα (hypokórisma) van het werkwoord ὑποκορίζομαι (hypokorízomai, "om te praten op een kinderlijke manier"). De oude Griekse werkwoord ὑποκορίζομαι (hypokorízomai) wordt samengesteld uit ὑπό (hypo-, "onder, onder, in het geheim") + κορίζομαι (korízomai, "te strelen"). In het werkwoord kunt u het woord κόρος (Koros, "boy") of κόρη (Kore, "meisje") zien.


Synoniemen:

bijnaam koosnaampje sobriquet


Naamwoord:

Koosnaam (meervoud hypocorisms) Een uiting van genegenheid; een koosnaampje. 2003, Mark Steven Morton, Tong The Lover's: Kool, echter, heeft genoten onwaarschijnlijk succes als Koosnaam, een gebruik dat dateert uit het midden van de negentiende eeuw; dit gebruik is ontstaan ​​als een directe vertaling van chou, waar Franse liefhebbers hadden elkaar gepleit voor een lange tijd: - ". Oh, mijn kleine kool" "Oh, Mon petit chou" Baby-talk, bijvoorbeeld bow-wow voor hond, treintje voor de trein.


Referentie:

hypocorism

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding Koosnaam. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke Koosnaam vindt u hieronder:

1.Koodoo
2.koof
3.kooi
4.kooi dans
5.kooi danser
6.Kooi van Faraday
7.kooi verbinding
8.kooi vogel
9.kooiker
10.kooivechter
11.kook de boeken
12.kook de oceaan
13.kook koord
14.kook orde
15.kookaburra
16.kookboek
17.kookery
18.kookgerei
19.kookily
20.kookiness
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 56 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding Koosnaam door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 3 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 114336 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden