"keizerlijk" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

keizerlijk

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

imperial


Engels Uitspraak:

im•pe•ri•al


Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) keizerlijke, (Oud-Frans) keizerlijke, (Frans) impérial, van (Latijnse) imperialis, uit imperium bevel, soevereiniteit, imperium. Zie Rijk .


Definitie

1. Van of met betrekking tot een imperium, of om een ​​keizer; als, een keizerlijke regering; keizerlijke autoriteit of edict. De laatste Dat droeg de keizerlijke diadeem van Rome. (Shakespeare)

2. Eigendom van, of geschikt is om, het hoogste gezag, of degene die het hanteert; royal; soevereine; oppermachtig. "De keizerlijke democratie van Athene." Mitford. Wie, zoals Ulysses zegt, advies kronen Met een keizerlijke stem. (Shakespeare) te temmen de trots, de fetter'd slaaf te bevrijden, Dit zijn keizerlijke kunst, en waardig thee. Dryden. Hij klinkt zijn keizerlijke klaroen langs de hele lijn van de strijd. (Engels) Everett.

3. Van superieure of ongewone grootte of excellence; zo, keizerlijke papier; keizerlijke thee, enz Keizerlijk korenmaat, gallon, etc. Zie bushel, Gallon, enz. - Keizerlijke kamer, de, de soevereine hof van de oude Duitse keizerrijk. - Keizerlijke stad, onder de eerste Duitse keizerrijk, een stad met geen hoofd, maar de keizer. - Imperial dieet, een samenstel van alle staten van het Duitse Rijk. - Imperial boor. (Manufacturing) Zie onder 8 Boor. - Keizerlijke adelaar. (Dierkunde) See Eagle . - Imperial groen. Zie Parijs groen, onder Green. - Imperial Guard, de koninklijke wacht ingesteld door Napoleon I. - Imperial maten en gewichten, de normen gelegaliseerd door het Britse parlement.Naamwoord:


Etymologie

(Frans) Impériale: conferentiedeelnemers (Spaans) imperial.


Definitie

1. Het plukje haar op een man onderlip en kin; - Zogenaamd uit de stijl van de baard van Napoleon III.

2. Een buiten plaatsnemen op een diligence. T. Hughes.

3. Koffer bovenop een bus. Simmonds.

4. Iets van ongewone grootte of excellence, als een grote karaf, een soort grote foto, een groot vel drowing, printen, of schrijfpapier, etc.

5. Een gouden munten van Rusland ter waarde van tien roebel, of ongeveer acht dollar. Mc Elrath.

6. Een soort van fijne doek gebracht in Engeland uit Griekenland. of andere Oost-Europese landen, in de Middeleeuwen.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding keizerlijk. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke keizerlijk vindt u hieronder:

1.kei-
2.keiharde
3.keilhauite
4.keilite
5.Keir
6.Keira
7.Keiran
8.Keiretsu
9.Keirin
10.Keirseyan
11.Keisha
12.keister
13.Keith
14.keithconnite
15.Keithgetal
16.keitloa
17.keizer
18.Keizer palm
19.keizerin
20.keizerin regnant
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 61 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding keizerlijk door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 8 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 116707 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden