"karst" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

karst

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Van Duitse Karst. De Duitse term waarschijnlijk afgeleid van het Sloveense plaatsnaam Kras (de Karst Plateau), hoewel sommige geleerden betwisten dit.


Synoniemen:

Malpaís


Naamwoord:

karst (meervoud torenkarst) (geologie) Een type land vorming, meestal met veel grotten gevormd door middel van het oplossen van kalksteen door ondergrondse afwatering. 1978 MM Sweeting, "De Karst van Kweilin, Zuid-China," De geografische Journal, vol. 144, no. 2, p. 200: In het voor ons beschikbaar tijd op onze geomorfologische tour waren we niet in staat om de hogere en jonger karsts van Kweichow en Yunnan en Kunming te zien. 2009, Katherine Harmon, "Top 10 nieuwe soorten ontdekt in 2008," ScientificAmerican.com, 29 mei 2009: De schelpen zijn slechts 0,04 inch (een millimeter) lang en werden gevonden op een karstformatie waar de omstandigheden vochtig, maar de slakken dat bewonen ze nog moeten worden genomen.


Anagrammen:

karts schril


Referentie:

karst

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding karst. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke karst vindt u hieronder:

1.kar
2.kar kraam
3.kara
4.Kara Zee
5.Karaaksteek
6.karaat
7.karaatgewicht
8.karaats
9.Karabach
10.Karabakhi
11.karabijn
12.karabijnhaak
13.Karachi
14.karada
15.karaf
16.karagane
17.Karagiozis
18.karahi
19.karaism
20.Karaism
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 42 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding karst door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 4 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 127985 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden