"uit de band" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

uit de band

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Verwijst naar een paard schoppen haar benen over aan de verkeerde kant van de sporen, riemen van leer aan te sluiten op de auto gesleept wordt.


Werkwoord:

uit de band (de derde persoon enkelvoud tegenwoordige kicks over de sporen, tegenwoordig deelwoord schoppen over de sporen, onvoltooid verleden deelwoord geschopt over de sporen) te rebelleren tegen autoriteit; aan opdrachten of instructies trotseren. 1920, AEW Mason, de dagvaarding, XXX: Een revolutie in Sir Chichester, "Ik herinner me dat ze zei eens tegen mij: 'Vrouwen doen krijgen het ergste toen ze uit de band,' 'Hillyard hervat. "En ongetwijfeld ze doen. Aan de andere kant heb je nuchtere uitspraak McKerrel's, 'Als deze arme neurotische lichamen had geen werk te doen dat ze niet zou hebben zo veel tijd zorgen te maken over hun problemen.' Wie zal kiezen tussen hen? En wat maakt het uit nu? Stella's gone. Ze zal haar arme kleine ongelukkig hart niet meer spannen tegen de tralies. "


Referentie:

kick over the traces

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding uit de band. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 157 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding uit de band door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 129048 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden