"lake" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

lake

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

lake


Engels Uitspraak:

lake


Naamwoord:


Etymologie

(Frans) laque, van (Perzisch) See Lac .


Definitie

Een pigment gevormd door het combineren sommige kleurstoffen, gewoonlijk door precipitatie met een metaaloxide of aarde, vooral met aluminium hydraat; zo, meekrap meer; Florentine meer; geel meer, enz.Naamwoord:


Etymologie

Verlenen Duitse laken.


Definitie

Een soort van fijn wit linnen, voorheen in gebruik. (Verouderde) Chaucer.Intransitief Werkwoord:


Etymologie

(Angelsaksische) Lacan, laecan, naar lente, sprong, lac spel, sport, of uit (IJslandse) leika te spelen, sport; zowel verwant aan (Gothic) laikan te dansen. sq. root120. Confer Kennis.


Definitie

Spelen; aan sport. [Provinciale Engeland]Naamwoord:


Etymologie

(Angelsaksische) lac, (Latijn) lacus; verwant aan (Angelsaksische) lagu meer, zee, (IJslandse) LOGR; Oir. loch; verlenen (Grieks) Loch, Lough.


Definitie

Een grote hoeveelheid water in een depressie van het aardoppervlak en de afvoer van een meer of minder groot gebied geleverd.

Opmerking: meren zijn voor het grootste deel van zoet water; de zoutmeren, zoals de Great Salt Lake van Utah, hebben meestal geen afvoer naar de oceaan. Lake bewoners (Volkenkunde), mensen van een prehistorisch ras of rassen, die verschillende delen van Europa bewoond. Hun woningen werden gebouwd op palen in meren, op korte afstand van de kust. Hun overblijfselen zijn gebruikelijk in de meren van Zwitserland. - Meer woningen (Archaeol.), Woningen gebouwd over een meer, soms op palen, en soms onbeschoft funderingen op zijn plaats gehouden door stapels; specifiek, zoals woningen van de prehistorie. Meer woningen worden nog steeds gebruikt door vele wilde stammen. Ook wel lacustrine woningen. Zie Crannog . - Meer fly (dierkunde), één van de vele soorten tweevleugelig vliegen van het genus Chironomus. In de vorm lijken ze op muggen, maar ze bijten niet. De larven leven in meren. - Lake haring (zoölogie), de cisco (Coregonus Artedii). - Meer dichters, Lake school, een verzamelnaam oorspronkelijk toegepast in minachting, maar nu in ere, om Southey, Coleridge en Wordsworth, die in het meer land van Cumberland, Engeland, Lamb en een paar anderen leefden werden geklasseerd met deze door vijandige critici. Riep ook Lakers en lakists. - Meer steur (dierkunde), een steur (Acipenser rubicundus), van gemiddelde grootte, gevonden in de Grote Meren en de rivier de Mississippi. Het wordt gebruikt als voedsel. - Lake forel (dierkunde), een van de diverse soorten van forel en zalm; in Europa, vooral Salmo fario; in de Verenigde Staten, vooral Salvelinus namaycush van de Grote Meren, en van de verschillende meren in New York, Oost-Maine en Canada. Een grote verscheidenheid aan beek forel (S. fontinalis), bevolken vele meren in New England, wordt ook wel meer forel. Zie Namaycush . - Meer witvis. (Dierkunde) See Whitefish . - Meer wijting (dierkunde), een Amerikaanse (Coregonus Labradoricus), gevonden in de vele meren in de noordelijke Verenigde Staten en Canada. Het is slanker dan de gemeenschappelijke witvis.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding lake. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 71 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding lake door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 14 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 131628 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden