"low" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

low

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

low


Engels Uitspraak:

low


Naamwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord gevolgd; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Lowing, (Oud Engels) Lowen, (Angelsaksische) hl.; verwant aan het (Nederlandse) loeijen, (Oudhoogduits) hl, hluojan.


Definitie

obs

, Sterke onvolmaakte van Lach. Chaucer.Intransitief Werkwoord:


Etymologie

(Angelsaksische) hlaw; verwant aan (Gothic) hlaiw een graf, hlains een heuvel, en om (Engels) mager te hellen.


Definitie

Om de roeping geluid van koeien en andere runderen te maken; naar moo. Het geloei kudde wind langzaam o'er de lea. Gray.Naamwoord:


Etymologie

(IJslandse) log, Logi; verwant aan (Engels) licht, zelfstandig naamwoord


Definitie

De bellende geluid gewoonlijk gemaakt door koeien en andere runderen. Praten stemmen en de wet van de kuddes. Wordsworth.Naamwoord:


Etymologie

Compar. Lager; superlatief Laagste, (Oud Engels) laag, louh, lah, (IJslandse) lagr.; verwant aan (Zweedse) låg, (Deens) Lav, (Nederlands) Laag en (Engels) leugen. Zie Lie prostaat te zijn.


Definitie

Een heuvel; een heuvel; een graf. [Obs. behalve in plaatsnamen.] Skeat.Naamwoord:


Definitie

Brand; een vlam; een lichte. [(Schotland) & Provinciale Engeland]Intransitief Werkwoord:


Definitie

Branden; ontbrandde. [Provinciale Engeland & (Schotland)] Burns.Bijvoeglijk Naamwoord:


Definitie

1. gevestigd in een minderwaardige positie of plaats; niet hoog of verhoogd; depressief in vergelijking met iets anders; zo, laag grond; een lage vlucht.

2. Niet oplopend tot de gebruikelijke hoogte; zo, een man van lage postuur; een laag hek.

3. In de buurt van de horizon; zo, de zon laag staat om vier uur in de winter, en zes in de zomer.

4. Verzonken naar de verste eb van het getij; zo, laag tij.

5. Onder de gebruikelijke of lonende snelheid of de mate of de gewone waarde; matig; goedkoop; zo, de lage prijs van maïs; lage lonen.

6. Niet luid; zo, een lage stem; een laag geluidsniveau.

7. (Muziek) Depressief in de omvang van geluiden; graf; zo, een lage toonhoogte; een lage toon.

8. (Fonetiek) Made, een klinker met een lage positie van de tong ten opzichte van de mond; als ,. Zie Guide om Uitspraak, §§ 5, 10, 11.

9. In de buurt, of niet ver van de evenaar; als, in de lage noordelijke breedtegraden.

10. Numeriek klein; als een laag getal.

11. Willen kracht of animatie; depressief; neerslachtig; zo, lage geesten; laag in geesten.

12. Depressief in conditie; nederig in rang; zo, mannen van lage toestand; de lagere klassen. Waarom, maar om ye laag en onwetend Milton houden.

13. Mean; vulgair; basis; oneervol; als een persoon van lage geest; een lage truc of krijgslist.

14. Niet verhoogde of subliem; niet verheven of dictie; zo, een lage vergelijking. Bij vergelijking van deze goddelijke schrijvers, de edelste verstand van de heidense wereld zijn laag en saai. Felton.

15. onderdanig; nederig. "Low eerbied." Milton.

16. Gebrekkige in vitale energie; zwak; zwak; zo, een lage impuls; laag gemaakt door ziekte.

17. Matige; niet intens; niet inflammatoire; zo, laag vuur; een lage temperatuur; een lage koorts.

18. Kleiner dan redelijk of waarschijnlijk is; zo, een lage schatting.

19. Niet rijk, hoge gekruid, of voedende; vlakte; eenvoudig; zo, een laag dieet.

Opmerking: laag wordt vaak toegepast bij de vorming van verbindingen die geen bijzondere toelichting behoeven; zo, low-gebogen, lage browed, low-bekroonde, lage hakken, laaggelegen, goedkope, low-overdekt, low-gestemde, low-geuit, en dergelijke. Lage Kerk. Zie Hoge Kerk, onder Hoge. - Lage Landen, Nederland. - Nederduits, Low Latijn, etc. Zie Duits , Latijn, etc. - Lage leven, nederig leven. - Lage frezen, een proces om meel uit graan door één slijp- en parels. - Bas-reliëf. Zie Bas-reliëf. - Lage zijruit (Architecture), een eigenaardige vorm van window zelfstandig in middeleeuwse kerken en van onzekere gebruik. Ramen van dit soort zijn smal, in de buurt van de grond, en uit de lijn van de ramen, en in veel verschillende situaties in het gebouw. - Lage geesten, moedeloosheid. - Lage stoom, stoom met een lage druk. - Laag staal, waarvan slechts een klein gedeelte van de koolstof bevat, en kan niet sterk worden gehard door plotselinge afkoeling. - Lage zondag, de zondag volgend na Pasen; - Volksmond zogenaamde. - Eb, de verste eb van het getij; het tij op het laagste punt; laag water. - Laag water. (A) Het laagste punt van de eb; een lage fase van het in een rivier, meer, enz. (b, stoomketel) De toestand van een onvoldoende hoeveelheid water in de boiler. - Laag water alarm of indicator (stoomketel), een contrivance van verschillende vormen gekoppeld aan een boiler voor het geven van waarschuwing wanneer het water laag is. - Laagwaterlijn, dat een deel van de kust waarop het water zich terugtrekt, wanneer het tij is het laagst. Bouvier. - Lage wijn, een likeur met ongeveer 20 procent van de alcohol, geproduceerd door de eerste distillatie van wassen; de eerste run van de nog steeds; - Vaak in het meervoud.Naamwoord:


Definitie

(Kaart spelen) De laagste troef, meestal de deuce; de laagste troef behandeld of getekend.Bijwoord:


Definitie

1. Bij een lage positie of de wijze; niet aloft; niet op hoog; in de buurt van de grond.

2. In het kader van de gebruikelijke prijs; aan een redelijke prijs; goedkoop; zo, zijn tarwe lage verkocht hij.

3. Bij een lage gemiddelde conditie; nederig; gemeen.

4. In de tijd naderen van onze eigen. In dat deel van de wereld, die voor het eerst werd bewoond, zelfs zo laag is als de tijd van Abraham, zij dwalen met hun schapen en runderen. Locke.

5. Met een lage stem of geluid; niet luid; zachtjes; zo, te laag spreken. Addison. De ... ruikende wind Ademt laag tussen de zonsondergang en de maan. Tennyson.

6. Met een lage muzikale toonhoogte of toon. Kan zingen zowel hoog als laag. (Shakespeare)

7. In onderwerping, armoede, of schande; zo, laag te worden gebracht door onderdrukking, door gebrek, of door ondeugd. Spenser.

8. (De) in een baan rond de evenaar, waardoor de afwijking klein is, of nabij de horizon, zodat de hoogte is klein; - Gezegd van de hemellichamen met verwijzing naar de revolutie dagelijkse; zo, de maan loopt laag, dat is, is relatief vlak bij de horizon toen op of in de buurt van de meridiaan.Overgankelijk Werkwoord:


Definitie

Te drukken; daalt. (Verouderde) Swift.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding low. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 163 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding low door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 26 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 138562 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden