"mat" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

mat

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

mat


Engels Uitspraak:

mat


Naamwoord:


Etymologie

Confer Matte.


Definitie

Een naam die kopersmeden een legering van koper, tin, ijzer, etc. meestal heet witmetaal. [Geschreven ook mat.]Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

(Oude Franse) Zie 4e Mate.


Definitie

Neergeworpen; neerslachtig; omvergeworpen; gedood. (Verouderde) Toen hij zag dat ze zo zielig en zo maat. Chaucer.Naamwoord:


Etymologie

(Angelsaksische) mat, meatt, van (Latijnse) Matta een mat gemaakt van riet.


Definitie

1. Een weefsel van zegge, bies, vlaggen, kaf, stro, hennep, of vergelijkbaar materiaal, gebruikt voor het vegen en reinigen van schoenen aan de deur, voor het afdekken van de vloer van een hal of kamer, en voor andere doeleinden.

2. Elke dergelijke producten voor diverse toepassingen, zoals voor het afdekken van planten huizen, waardoor onder gerechten of lampen op een tafel, het veiligstellen van tuigage van wrijving, en dergelijke.

3. Alles groeiende dik of nauw verweven, teneinde een mat in vorm of structuur lijken; als, een mat van onkruid; een mat van haar.

4. Een siergrens gemaakt van papier, pasterboard, metaal, enz. Te zetten onder het glas, die een ingelijste foto dekt; zo, de mat van een daguerreotypie. Mat gras. (Botanische, a) Een lage, getuft, Europese gras (Nardus stricta). (B) Zelfde als Matweed. - Mat stormloop (botanische), een soort stormloop (Scirpus lacustris) die in Engeland voor het maken van matten.Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Gematteerd; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief matten.


Definitie

1. Ter dekking of leg met matten. Evelyn.

2. Om te verdraaien, touw, of samen gevoeld; te verweven in, of als, een mat; te verstrikken. En o'er zijn wenkbrauwen hing zijn verwarde haren. Dryden.Intransitief Werkwoord:


Definitie

Om samen te dik te groeien; om met elkaar verweven worden of vilten samen als een mat.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding mat. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke mat vindt u hieronder:

1.mat
2.mat slab
3.Mata Hari
4.Matabele
5.Matabeleland
6.matabeles
7.Matachin
8.mataco
9.matador
10.matadora
11.matadore
12.matafunda
13.Matagalpa
14.matagasse
15.matagouri
16.Matai
17.matajuelo
18.matajuelo blanco
19.Matamata
20.matanza
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 198 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding mat door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 16 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 143827 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden