"moraliteit" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

moraliteit

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

morality


Engels Uitspraak:

mo•ral•i•ty


Naamwoord:


Meervoudsvormen

Zedelijke beginselen


Etymologie

(Latijn) moralitas: conferentiedeelnemers (Frans) moralité.


Definitie

1. De relatie van overeenstemming of niet-conformiteit aan de morele norm of regel; kwaliteit van een intentie, een karakter, een actie, een principe, of een gevoel, toen probeerde door de norm van het recht. De moraal van een actie wordt opgericht in de vrijheid van dit beginsel, op grond waarvan het in de macht van de agent, met alle dingen klaar en met de vereiste om de prestaties van een actie, ofwel uit te voeren of het niet uitvoeren. Zuid.

2. De kwaliteit van een actie die het goed maakt; de conformiteit van een handeling aan de geaccepteerde norm van het recht. Van moralitee hij was de bloem. Chaucer. Ik ben vet om te denken dat de moraal in staat is demonstratie. Locke.

3. De leerstellingen of regels van de morele rechten, of de plichten van mannen in hun sociaal karakter; ethiek. Het einde van de moraal is om de aandoeningen te schaffen aan de rede te gehoorzamen, en niet om het binnen te vallen. Spek. Het systeem van moraliteit te worden verzameld uit .. oude wijzen valt erg kort van die geleverd in het evangelie. Swift.

4. De praktijk van de morele plichten; rechtschapenheid van het leven; conformiteit met de norm van het recht; deugd; zoals we vaak bewonder de beleefdheid van de mensen wier moraal we ondervragen.

5. Een soort allegorische spelen, zo genoemd omdat het bestond uit discoursen in lof van de moraal tussen actoren die dergelijke tekens als Liefde, Geloof, Dood, Vice, etc. Dergelijke toneelstukken werden af ​​en toe tentoongesteld zo laat het bewind van Henry VIII. Strutt.

6. Intent; wat betekent; morele. (Verouderde) Taketh de moraal ervan, goede mensen. Chaucer.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding moraliteit. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 874 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding moraliteit door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 6 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 153231 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden