"moraliseren" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

moraliseren

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

moralize


Engels Uitspraak:

mor•al•ize


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord gemoraliseerd; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Moraliseren., overleggen (Frans) moraliser.


Definitie

1. Om te solliciteren naar een moreel doel; uit te leggen in een morele zin; te stellen een moreel uit. Deze fabel is gemoraliseerd in een gemeenschappelijke spreekwoord. L'Estrange. Heeft hij niet moraliseren dit spektakel (Shakespeare)

2. Om te voorzien van morele lessen, leer, of voorbeelden; een moreel te lenen. Terwijl tuchtiging gedachten van zoetste gebruik, geschonken door de wijsheid, moraliseren zijn peinzend weg. Wordsworth.

3. Om moreel te maken; om de moraal van corrigeren. Het had een groot aandeel in moraliserende de arme blanke mensen van het land. (Nederlands) Ramsay.

4. Om een ​​morele kwaliteit te geven; om invloed op de morele kwaliteit van, hetzij voor beter of slechter. Goede en slechte sterren moraliseren niet onze acties. Sir T. Browne.Intransitief Werkwoord:


Definitie

Morele reflecties te maken; om handelingen en gebeurtenissen beschouwen als met een moraal.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding moraliseren. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 320 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding moraliseren door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 7 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 153234 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden