"moeder" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

moeder

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

mother


Engels Uitspraak:

moth•er


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) moder, (Angelsaksische) modor; verwant aan het (Nederlandse) moeder, (Oud-Saksische) modar, Duits mompelen, (Oudhoogduits) muotar, (IJslandse) moedhir, (Deens) & (Zweedse) moder, (Oude Slavische) mati, (Russisch) partner, (Ierse ) & (Gaelic) mathair, (Latijn) mater, (Grieks) mh`thr, Sanskriet MATRS; verlenen Sanskriet ma te meten. * 268. Confer Materiaal, Matrix, Metropolis, Vader.


Definitie

1. Een vrouwelijke ouder; het bijzonder, een van de mensheid; een vrouw die een kind heeft gedragen.

2. Dat wat heeft geproduceerd of gevoed iets; bron van geboorte of afkomst; generatrice. Helaas! arm land! .. het kan niet worden opgeroepen onze moeder, maar ons graf. (Shakespeare) zie ik .. de eenzame majesteit van Kreta, moeder van een religie, zo wordt gezegd, dat tweeduizend jaar gewoond. Landor.

3. Een oude vrouw of matrone. [Familiar]

4. De vrouwelijke superieur of het hoofd van een religieus huis, als een abdis, etc.

5. Hysterische passie; hysterie. (Verouderde, Shakespeare) Moeder Carey's chicken (zoölogie), een van de diverse soorten van kleine stormvogels, zoals de stormvogel (Procellaria pelagica), en Vaal stormvogel (Oceanodroma leucorhoa), zowel van de Atlantische Oceaan, en de Oude furcata van de noordelijke Stille Oceaan . - Moeder Carey gans (zoölogie), de reus noordse stormvogel van de Stille Oceaan. Zie Stormvogel . - Mother's mark (Geneeskunde), een aangeboren teken op het lichaam; een naevus.Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord bemoederd; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Baren.


Definitie

Ontvangen door geboorte of uit voorouders; inheemse, natuurlijke; zo, moeder taal; Ook handelt het deel, of het hebben van de plaats van een moeder; het produceren van anderen; oorsprong zijn. Het is de moeder valsheid van waaruit alle afgoderij is afgeleid. T. Arnold. Moedercel (Bio), een cel die door endogene afdelingen, leidt tot andere cellen (dochtercellen); een ouder cel. - Moeder kerk, de oorspronkelijke kerk; een kerk uit die andere kerken zijn ontstaan; zo, de moederkerk van een bisdom. - Moeder land, het land van zijn ouders of voorouders; het land van waaruit de mensen van een kolonie hun oorsprong ontlenen. - Moeder sterke drank (Chemie), de onzuivere of complexe resterende oplossing die overblijft na het zouten gemakkelijk of regelmatig kristalliseren zijn verwijderd. - Moeder koningin, de moeder van een regerend vorst; een koningin-moeder. - Moedertaal. (A) een taal die andere taal zijn oorsprong heeft gehad. (B) De taal van iemands geboorteland; moedertaal. - Moeder water. Zie Moeder likeur (boven). - Moeder wit, natuurlijke of inheemse wit of intelligentie.Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

Verwant aan (Nederlandse) modder modder, Duits moder schimmel, modder, (Deens) mudder modder, en om (Engels) modder. Zie Mud .


Definitie

Om als een zoon of dochter aan te nemen; om de taken van een moeder uit te voeren om. De koningin, om dame Elizabeth hebben gezet naast de kroon, zou kind een ander lichaam hebben bemoederd. Howell.Naamwoord:


Definitie

Een film of membraan die is ontwikkeld op het oppervlak van gefermenteerde alcoholische vloeistoffen, zoals azijn, wijn, enz. En is een middel voor het transporteren van de zuurstof van de lucht naar de alcohol en andere brandbare beginselen van de vloeistof, hetgeen leidt tot hun oxidatie.

Opmerking: De film bestaat uit een massa van snel groeiende micro-organismen van het genus Mycoderma, en de moeder van azijn de micro-organismen (Mycoderma aceti) waaruit de film zijn de actieve stoffen in de omzetting van de alcohol in azijn. Wanneer verdikt groei, kan de film naar de bodem van het fluïdum. Zie azijngisting, onder Fermentation.Intransitief Werkwoord:


Definitie

Om zoals geworden, of vol, moeder, of dikke materie, zoals azijn.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding moeder. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 232 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding moeder door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 15 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 153735 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden