"perspectief" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

perspectief

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

perspective


Engels Uitspraak:

per•spec•tive


Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

(Latijn) perspicere, perspectum, om door te kijken; per + spicere, specere, om naar te kijken: conferentiedeelnemers (Frans) perspectif; of uit (Engels) perspectief, zelfstandig naamwoord Zie Spy , zelfstandig naamwoord


Definitie

1. Van of met betrekking tot de wetenschap van het gezichtsvermogen; optisch. (Verouderde) Bacon.

2. Met betrekking tot de kunst, of in overeenstemming met de wetten van het perspectief. Perspectief vliegtuig, het vliegtuig of de ondergrond waarop de objecten worden afgebakend, of de foto getrokken; het vlak van projectie; - Onderscheiden van het grondvlak, dat is die waarop de objecten worden weergegeven als status. Wanneer dit vlak is schuin aan de opdrachtgever het gezicht van het object, wordt het perspectief genoemd schuine perspectief; wanneer parallel aan dat gezicht, parallel perspectief. - Perspectief shell (dierkunde), elke schelp van het geslacht solarium en aanverwante geslachten. Zie Solarium .Naamwoord:


Etymologie

(Frans) perspectief, vanuit perspectif: conferentiedeelnemers (Italiaans) perspettiva. Zie Perspectief , bijvoeglijk naamwoord


Definitie

1. Een glazen waardoorheen voorwerpen gezien. (Verouderde) "geen perspectief, maar een spiegel." Sir T. Browne.

2. Dat wat wordt gezien door een opening; oog; een vista. "Het perspectief van het leven." Goldsmith.

3. Het effect van afstand bij het verschijnen van objecten, waarmee het oog ze erkend als een min of meer meetbare afstand. Vandaar, luchtfoto perspectief, de veronderstelde grotere vaagheid of onzekerheid van de schets in verre objecten. Luchtfoto perspectief is de uitdrukking van de ruimte op welke wijze dan ook, scherpte van rand, levendigheid van kleur, enz Ruskin.

4. De kunst en de wetenschap van zo afbakenen van voorwerpen die zij lijken te groeien kleiner als ze zich terugtrekt uit het oog; - Riep ook lineair perspectief.

5. Een tekening in lineair perspectief. Isometrisch perspectief een onnauwkeurige term voor mechanische wijze vertegenwoordigen objecten in de richting van de diagonaal van de kubus. - Perspective glas, een telescoop die objecten in de juiste positie toont.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding perspectief. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke perspectief vindt u hieronder:

1.per
2.PER
3.per accidens
4.per Anum
5.per cent
6.per container
7.per contra
8.per curiam
9.per dag
10.per definitie
11.per dier
12.per hoofd
13.per impossibile
14.per jaar
15.per meer
16.per Nasum
17.per nocte
18.per ongeluk
19.per ongeluk expres
20.per se
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 93 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding perspectief door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 8 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 184080 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden