"pijler" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

pijler

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

pillar


Engels Uitspraak:

pil•lar


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) Piler F. pilier, (Late Latijn) pilare, pilarium, pilarius, van (Latijnse) Pila een pilaar. Zie Pile een hoopje.


Definitie

1. De algemene en populaire term voor een stevige, rechtopstaande, geïsoleerde ondersteuning voor een bovenbouw; een pier, kolom, of post; ook, een kolom of schacht niet ondersteunen van een bovenbouw, als één gebouwd voor een monument of een sieraad. Jakob richtte een gedenkteken op boven haar graf. Gen. XXXV. 20. De plaats ... uitgestrekte en trots, Ondersteund door een honderd pilaren stond. Dryden.

2. Figuurlijk, dat die zulk een pilaar in uiterlijk, karakter, of op kantoor lijkt; een supporter of steunpilaar; zo, de Zuilen van Hercules; een pijler van de staat. "Je bent een goed verdienstelijke pijler." (Shakespeare) Overdag een wolk, 's nachts een vuurkolom. Milton.

3. (Rare Celsius Kerk) Een draagbare sier kolom, voorheen uitgevoerd voordat een kardinaal, als symbool van zijn steun aan de kerk. (Verouderde) Skelton.

4. (Manège) Het centrum van de volta, ring, of manege grond, waarrond een paard verandert. Van hot naar her, heen en weer; heen en weer; van de ene plaats of hachelijke situatie naar de andere; voorwaarts en achterwaarts. [Colloq.] - Pillar heilige. Zie Stylite . - Pijlers van de keelholte. Zie keelholte , 1.Bijvoeglijk Naamwoord:


Definitie

(Machinery) een ondersteuning in de vorm van een zuil, in plaats van benen; als een kolomboormachine.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding pijler. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 96 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding pijler door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 7 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 187617 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden