"ploeg" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

ploeg

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

plow


Engels Uitspraak:

plow


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) plouh, plou, (Angelsaksische) ploh; verwant aan het (Nederlandse) ploeg, Duits pflug, (Oudhoogduits) pfluog, pfluoh, (IJslandse) plogr, (Zweedse) plog, (Deens) Ploug, plov, (Russisch) plug ', (Litouws) plugas.


Definitie

(Plou),Naamwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord geploegde (ploud) of Ploughed; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief ploegen of Ploegen.


Definitie

1. Een bekende implementeren, getrokken door paarden, ezels, runderen en andere macht, voor het draaien van de bodem voor te bereiden voor het dragen van gewassen; ook gebruikt doorkruisen of breken de grond voor andere doeleinden; zo, de ondergrond ploeg; het aftappen ploeg. Waar varen slaagt ondankbaar aan de ploeg. Dryden.

2. Figuratief: Landbouw; veeteelt. Johnson.

3. Een carucate van de grond; een plowland. (Verouderde) [Engeland] Johan, mijn oudste zoon, zal plowes vijf hebben. Tale of gamelyn.

's 4. Een schrijnwerker vliegtuig voor het maken van groeven; een groovende vliegtuig.

5. (Boekbinden) Inrichting voor het knippen of scheren van de randen van boeken.

6. (Astronomie) Zelfde als Charles's Wain. Ijs ploeg, een ploeg gebruikt voor het snijden van ijs op de rivieren, vijvers, enz. In cakes geschikt voor het opbergen. [Verenigde Staten] - Makreel ploegen. Zie Makreel . - Ploeg aalmoezen, een voorheen door elke plowland aan de gemeente betaalde cent. Cowell. - Kokerbalk, dat deel van het frame van een ploeg waaraan het ontwerp wordt toegepast. Zie Beam , zelfstandig naamwoord 9. - Ploeg maandag, de maandag na twaalfde Dag, of het einde van de kerstvakantie. - Ploeg personeel. (A) Een soort lange steel spade of peddel voor het reinigen van de ploegschaar; een peddel personeel. (B) Ploeg handgreep. - Sneeuw ploeg, een structuur, meestal

Plough,Overgankelijk Werkwoord:


Definitie

1. Om te zetten, breken, of geul, met een ploeg; te bebouwen met of als met een ploeg; zoals de grond ploegen; om een ​​veld te ploegen.

2. Om te doorkruisen; naar voren, groeven of ribbels in te maken; doorlopen, als bij het zeilen. Laat patiënt Octavia ploegen, uw gezicht met haar voorbereid nagels. (Shakespeare) Met de snelheid die we ploegen de waterige weg. Paus.

3. (Boekbinden) te trimmen of scheren van de randen van, als een boek of papier, met een ploeg. Zie Ploeg , zelfstandig naamwoord 5.

4. (schrijnwerk) Een groef in gesneden, zoals een plank of de rand van een bord; Vooral een rechthoekige gleuf einde van een plank of loopvlak ontvangen, de rand van een paneel, een tong, etc. Om ploeg op, zodat door ploegen; zoals te ploegen in tarwe. - Om te ploegen up, uit de grond te schakelen door plowing.plow vooruit, om voort te zetten ondanks obstakels of weerstand door anderen.

Opmerking: Vaak gebruikt in slechte zin als hardnekkig blijven ondanks het tegendeel advies van anderen. ploegen door, om een ​​moeilijke of moeizame taak gestaag, vooral een met vele delen uit te voeren; zo, hij ploegde door de stapel correspondentie totdat alle waren verhoord.

Plough (Plou),Intransitief Werkwoord:


Definitie

Arbeid met of als met een ploeg; te bebouwen of zet de bodem met een ploeg; te bebouwen of zet de bodem met een ploeg; de bodem of bed voor iets bereiden. (Shakespeare) Doth de ploeger den gehelen dag om te Jesaja xxviii zaaien. 24.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding ploeg. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 212 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding ploeg door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 12 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 189871 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden