"polarisatie" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

polarisatie

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

polarization


Engels Uitspraak:

po•lar•i•za•tion


Naamwoord:


Etymologie

Confer (Frans) polarisatie.


Definitie

1. De handeling van polariserende; de staat van zijn gepolariseerd, of van het hebben van polariteit.

2. (Optics) Een eigenaardig genegenheid of de conditie van de stralen van licht of warmte, als gevolg waarvan ze vertonen verschillende eigenschappen in verschillende richtingen.

Opmerking: Als een lichtbundel, die is gereflecteerd van een plaat van unsilvered glas onder een hoek van ongeveer 56 °, op een tweede plaat van glas soortgelijk aan de eerste ontvangen, en op dezelfde invalshoek, zal het licht gemakkelijk worden berekend wanneer de twee vlakken van inval parallel aan elkaar, maar niet tot uiting komen bij de twee vlakken van inval loodrecht op elkaar. Het licht heeft daarom verworven nieuwe eigenschappen door reflectie van de eerste plaat van glas, en wordt gepolariseerd licht genoemd, terwijl de wijziging die het licht heeft ervaren door deze reflectie wordt polarisatie genoemd. Het vlak waarin de lichtbundel wordt gereflecteerd door de eerste spiegel wordt het polarisatievlak genoemd. De hoek van polarisatie is de hoek waarbij een lichtbundel worden gereflecteerd, zodat de polarisatie het meest volledige zijn. De term polarisatie werd afgeleid uit de theorie van emissie, en zij is ontworpen dat elk lichte molecule twee polen analoog aan de polen van een magneet; maar deze mening wordt niet nu gehouden. Volgens de golftheorie wordt gewoon licht geproduceerd door trillingen dwars of loodrecht op de richting van de straal en verspreid als geen onderscheid naar een bepaalde richting vertonen. Maar toen, op enige wijze, deze, trillingen zijn gemaakt om plaats te nemen in een vliegtuig, is het licht gezegd dat vlak gepolariseerd. Indien slechts een gedeelte van de trillingen in één vlak liggen de straal wordt genoemd gedeeltelijk gepolariseerd. Licht kan worden gepolariseerd door andere dan door weerkaatsing verschillende methoden, zoals door breking door de meeste kristallijne media of door ze schuin door verscheidene glasplaten met parallelle vlakken verzonden. Als een bundel gepolariseerd licht door een kwartskristal in de richting van zijn as worden verzonden, zal het polarisatievlak worden gewijzigd door een hoek evenredig is met de dikte van het kristal. Dit verschijnsel heet roterende polarisatie. Een lichtstraal gereflecteerd door een metalen oppervlak, of glazen oppervlakken onder bepaalde bijzondere omstandigheden verkrijgt eigenschappen nog complexer zijn vibraties niet langer rechtlijnig, maar cirkelvormig of elliptisch. Dit verschijnsel heet cirkelvormige of elliptische polarisatie.

3. (Elec.) Een effect geproduceerd op de platen van een galvanische batterij of de elektroden in een elektrolytische cel, door het afzetten daarop van de vrijkomende gassen door de werking van de stroom. Het is vooral te wijten aan de waterstof, en resulteert in een toename van de weerstand, en het opzetten van een tegengestelde electro-motive force, die beide de neiging wezenlijk om de stroom van de accu, of dat die door de cel te verzwakken.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding polarisatie. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 201 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding polarisatie door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 5 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 190722 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden