"q" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

q

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

q


Letter:


Definitie

de zeventiende letter van het alfabet Engels heeft maar één geluid (dat k), en wordt altijd gevolgd door u, de twee letters samen te worden weergegeven als kw, behalve in enkele woorden waarin de u zwijgt. Zie Guide om Uitspraak, § 249. Q is niet gevonden in de Angelsaksische, cw wordt gebruikt in plaats van Qu; zoals in cwic, snel; cwen, koningin. De naam (ku) is van de Franse ku, dat is van de Latijnse naam van dezelfde brief; zijn vorm is uit het Latijn, waardoor het afgeleid, door middel van een Griekse alfabet, van de Fenicische, de ultieme oorsprong zijnde Egyptenaar. Etymologisch is q of qu nauwst verwant aan een (l, TCH), p, q en wh; zoals in cud, quid, (Latijn) Equus, ecu, paard, (Grieks) paarden, hippische; (Latijn) quod die, (Engels) wat; (Latijn) Aquila, (Engels) eaqle; (Engels) keuken, (Oud Engels) kichene, (Angelsaksische) cycene, (Latijn) coquina.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding q. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke q vindt u hieronder:

1.q
2.Q en A
3.Q meter
4.Q quotiënt
5.Q-code
6.Q-factor
7.Q-koorts
8.QA
9.Qaanaaq
10.Qadar
11.Qadarite
12.qadi
13.Qadiriyya
14.qafiz
15.qalamdan
16.Qalandar
17.Qallunaaq
18.Qallunaat
19.QALY
20.QAM
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 192 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding q door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 3 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 201389 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden