"qadi" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

qadi

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Uit het Arabisch قاضي (Qadi).


Naamwoord:

qadi (meervoud qadis) (Islam, wet) Een civiele rechter in bepaalde islamitische landen. 1907, Various, The Olive Boek van de Fee: Om dit de Jood is overeengekomen, en de twee gingen samen naar de grote zaal, waar de Kadi werd rechtspreken. 1985, Yasmin Hussain, Sharon Siddique, Ahmad Ibrahim, Lezingen over de islam in Zuidoost-Azië: juridische verhandelingen omgaan met het onderwerp meestal sprak over de benoeming naar het kantoor van een qadi. 1990, Peter Hopkirk, The Great Game, Folio Society 2010, p. 74: De Qazi, zijn geestelijke adviseur, had aanbevolen dat de Russische in de woestijn worden genomen en levend begraven. 2011, Jill Hamilton, The Guardian, 22 juli 2011: Terwijl de sharia voor echtscheiding in veel islamitische landen is gewijzigd door overheden, in de hervorming van Israël is een initiatief van qadis.


Anagrammen:

Qaid


Referentie:

qadi

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding qadi. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke qadi vindt u hieronder:

1.Qadar
2.Qadarite
3.qadi
4.Qadiriyya
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 139 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding qadi door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 3 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 201400 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden