"rauw" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

rauw

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

raw


Engels Uitspraak:

raw


Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

Compar rauwer; . superlatief ruwste, (Angelsaksische) hreáw; verwant aan het (Nederlandse) raauw, (Nederduits) rau, Duits roh, (Oudhoogduits) ro, (IJslandse) hrar, (Deens) Raa, (Zweedse) RA, (Latijn) Crudus, (Grieks) kre`as vlees , Sanskriet Kravis rauw vlees. sq. root18. Confer Ruwe, Cruel.


Definitie

1. niet gewijzigd ten opzichte van zijn natuurlijke staat; bereid door de inwerking van warmte; zo, rauwe sienna; specifiek, niet gekookt; niet veranderd door de warmte naar een geschikte staat voor eten; niet gedaan; zo, rauw vlees.

2. Vandaar: Onvoorbereid voor gebruik of genot; onvolwassen; onrijpe; unseasoned; onervaren; ongeoefend; onbeproefd; zo, ruwe soldaten; een rauwe werven. Zelf goedgekeurd om de ruwe oordeel van de menigte. De Quincey.

3. Niet werkte in de vereiste vorm; in natuurlijke toestand; onaangetast door de kunst; ruw. In het bijzonder: (a) Niet gedistilleerd; zo, ruw water. (Verouderde) Bacon. (B) niet gesponnen of verdraaid; zo, ruwe zijde of katoen. (C) niet gemengd of verdund; zo, ruwe geesten. (D) Niet geprobeerd; niet gesmolten en gespannen; zo, ruwe talk. (E) Niet gelooid; zo, huiden. (F) Niet getrimd, bedekt of gevouwen onder; als het ruwe rand van een stuk metaal of stof.

4. Niet vergoed; kaal. In het bijzonder: (a) Kaal. (Verouderde) "Met schedel alle grondstoffen." Spencer (b) Beroofd van de huid; galled; als, een rauwe pijn. (C) Pijnlijke als bij wordt vertrapt. En al zijn pezen waxen zwak en ruwe Door lange gevangenisstraf. Spenser.

5. onaangenaam vochtig of koud; kille; als, een gure wind. "Een rauwe en vlagerige dag." (Shakespeare) Grondstof, materiaal dat niet is onderworpen aan een (gespecificeerde) proces van de fabricage; zo, erts is de grondstof voor het smelten; leder is de grondstof van de schoen industrie. - Raw varken, gietijzer zoals het komt uit de smeltoven.Naamwoord:


Definitie

Een rauwe, pijnlijke of galled plaats; een gevoelige plek; zoals een op de ruwe raken. Net als woeste hackney koetsiers, ze weten waar er een rauw. De Quincey.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding rauw. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke rauw vindt u hieronder:

1.raubasine
2.raucid
3.raucity
4.raucous
5.raucously
6.raucousness
7.rauenthalite
8.raught
9.rauhfaserbehang
10.Raul
11.Rauma
12.raunch
13.raunch out
14.raunchfest
15.raunchily
16.raunchiness
17.raunsoun
18.rauvite
19.rauw
20.rauwe sienna
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 96 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding rauw door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 7 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 204860 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden