"revanchistische" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

revanchistische

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Van revanche + -ist. Vergelijk later Frans revanchiste.


Naamwoord:

revanchistische (meervoud revanchisten) Een revanchistische persoon; af en toe, iedereen op zoek naar wraak. 1997, Tony Hendra, "Old Soldiers", Harpers Magazine, vol. 295: 1766, p. 53: De volgende dag, zullen kranten het hele politieke spectrum te uiten verschillende mate van verontwaardiging over de president onbeleefdheid, onwetendheid en gebrek aan stijl; men zal hem beschuldigen van een revanchistische.


Adjectief:

Adjectief revanchistische (niet vergelijkbaar) Op zoek naar wraak of anderszins pleiten vergelding, vooral tegen een natie die eerder heeft verslagen en vernederd de revanchistische partij in de oorlog. Oorspronkelijk genoemd naar de Franse verontwaardiging over het verlies van Elzas-Lotharingen aan Duitsland in de Frans-Pruisische oorlog. 1974, "The Legacy of een 'Good German' ', Tijd, 20 maart 1974: Niet langer heb jonge Duitse toeristen in Frankrijk of Nederland te doen alsof dat ze waren de Zweden, en niet meer heeft de regeringen van Oost-Europa de schuld van al hun problemen op de "revanchistische West Duitsers". 2009, Jackson Lears, "Het toenemen en afnemen van Amerika's politiek recht", New York Times, 2009 september 29. Wat overblijft is een elegante korte geschiedenis van de moderne conservatieve beweging, als niets ontziende in zijn kritiek op de liberale overmoed als van revanchistische wrok.


Referentie:

revanchist

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding revanchistische. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke revanchistische vindt u hieronder:

1.rev
2.rev up
3.revalescence
4.revalescent
5.revalidatie
6.Revalorisatie
7.revalorize
8.revalorizing
9.revaluation
10.revamp
11.revamper
12.revamping
13.revanche
14.revanchisme
15.revanchistische
16.revarnish
17.revascularisatie
18.revdite
19.reve
20.reveal
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 698 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding revanchistische door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 3 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 210249 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden