"rort" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

rort

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Waarschijnlijk een back-formatie van Rorty ("onstuimige of luidruchtige, brutale, verdreven, of gewaagde"). Oorspronkelijk slang maar nu in gemeenschappelijk gebruik.


Naamwoord:

rort (meervoud rorts) (Australië, Nieuw-Zeeland) Een oplichting of fraude, in het bijzonder met betrekking tot de verduistering van publieke geld of middelen. 2008, Australische Huis van Afgevaardigden, parlementaire debatten (Hansard), pagina 4067, Niet alle van de projecten waren slecht of rorts; de meerderheid waren ongetwijfeld waardevol voor hun gemeenschappen. 2009, Justine Vaisutis, Australië, Lonely Planet, pagina 81, het is een van de grote rorts in Australië die voor overstaying je welkom (zelfs met vijf minuten) in een ruimte die slechts een paar dollar kan kosten om te parkeren in, gemeenteraden zijn bereid om u overal van $ 50 boete voor $ 120. 2011, Malcolm Knox, Greg Chappell, Fierce Focus, ongenummerde pagina, De rort was dat Zuid-Australië en West-Australië, die hun gronden gecontroleerd, mochten double-dip. In Perth, bijvoorbeeld, de WACA verkochte abonnementen, die ze op de markt gebracht in de vorm van lidmaatschappen, om alles op de grond, met inbegrip van voetbal. Ze hadden een enorme lidmaatschap en werden rollen in geld, maar omdat ze hadden hun tickets verkocht in lidmaatschappen, verklaarde ze een verlies op de veenmolTest wedstrijd. Aan het einde van het seizoen, hoewel, zouden ze krijgen dezelfde twofourteenths van Pool Twee als Queensland.


Werkwoord:

rort (derde persoon enkelvoud tegenwoordige rorts, onvoltooid deelwoord rorting, onvoltooid verleden deelwoord rorted) (Australië, Nieuw-Zeeland, transitief) om vals te spelen of bedriegen. 1992 Victoriaanse Wetgevende Vergadering, parlementaire debatten (Hansard), pagina 496, Hij wil het systeem te veranderen in het voordeel van allen en wil de ongelooflijke rorting die zich heeft voorgedaan binnen de gevangenissen systeem te stoppen. 2009 30 januari Ben Packham, "Stellen van hetzelfde geslacht beschuldigd van valsspelen systeem", Herald Sun: SINGLE gepensioneerden samenleven zullen onder de loep komen van Centrelink op zoek naar koppels van hetzelfde geslacht rorting welzijn. 2011, James Morton, Susanna Lobez, Koningen van Stings: The Greatest oplichting Van Down Under, pagina 118, York vermoeden bestaat dan ook de dokter uit zijn aandeel te hebben rorted.


Anagrammen:

torr


Referentie:

rort

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding rort. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke rort vindt u hieronder:

1.ROR
2.Roraima
3.roral
4.roration
5.Rore
6.roric
7.rorid
8.roriferous
9.rorifluent
10.rorisite
11.RORO
12.rorqual
13.Rorschachtest
14.rort
15.Rorty
16.Rortyan
17.rorulent
18.rory
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 31 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding rort door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 4 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 212914 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden