"rot" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

rot

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

rot


Engels Uitspraak:

rot


Intransitief Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Gerotte; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Rotting, (Oud Engels) rotien, (Angelsaksische) Rotian.; verwant aan het (Nederlandse) rotte, Provinciale Duitse verrot, (Oudhoogduits) rozz, Duits Rosten steile vlas, (IJslandse) rotna te rotten, (Zweedse) ruttna, (Deens) raadne, (IJslandse) Rottin verrot. sq. root117. Confer Ret, Rotten.


Definitie

1. Om een ​​proces gebruikelijk om organische stoffen waarmee ze verliezen de samenhang van hun onderdelen en passeren bepaalde chemische veranderingen, af te geven meestal in een aantal fasen van het proces te ondergaan min of meer onaangename geuren; te worden ontleed door een natuurlijk proces; te rotten; verval. Vast als een plant op zijn eigenaardige plek, om voeding te tekenen, te propageren, en rotten. Paus.

2. Figuurlijk: Om langzaam vergaan; verval; sterven; beschadigd raken Vier van de patiënten werden weg te rotten in de boeien. Macaulay. arme vrijgezel, in uw club. Thackeray.Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

Verlenen Duitse Rotz kwade droes.


Definitie

1. Om verrot te maken; te veroorzaken om geheel of gedeeltelijk verteerd door natuurlijke processen; zoals plantaardige vezels rotten.

2. bloot, zoals vlas, een proces van maceratie, etc. ten behoeve van het scheiden van de vezel; RET.Naamwoord:


Definitie

1. Proces van rottend; verval; verrotting.

2. (planten) Een ziekte of bederf vruchten, bladeren, of hout, verondersteld te worden veroorzaakt door schimmels minuut. Zie Bitter rot, Black rot, enz hieronder.

3.

Een fatale ziekte die schapen en soms ook andere dieren aanvallen. Het is door de aanwezigheid van een parasitaire worm in de lever of galblaas. Zie 1e Fluke, 2. Zijn vee moet van rot en pestilentie sterven. Milton. Bitter rot (planten), een ziekte van appels, veroorzaakt door de schimmel Glaeosporium fructigenum. (Frans, Latijn) Scribner. - Zwart rot (planten), een ziekte van wijnstokken, vallen de bladeren en vruchten, veroorzaakt door de schimmel Laestadia Bidwellii. (Frans, Latijn) Scribner. - Droge rot (botanische) Zie Dry . - Grinder's rot (Geneeskunde) Zie Grinder . - Potato rot. (Botanische) Zie aardappel . - Witrot (planten), een ziekte van druiven eerst opgenomen in witachtig puistjes op het fruit, veroorzaakt door de schimmel Coniothyrium diplodiella. (Frans, Latijn) Scribner.Synoniemen:

rotten


corrupt


verval


bederven


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding rot. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke rot vindt u hieronder:

1.rot
2.rot op
3.rota
4.rotacism
5.Rotacisme
6.Rotal
7.rotalite
8.rotameer
9.rotameric
10.rotameter
11.rotan
12.Rotane
13.Rotarian
14.rotascope
15.rotatable
16.rotate
17.rotated
18.rotatie
19.rotatie periode
20.rotatie-energie
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 199 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding rot door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 15 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 213089 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden