"rota" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

rota

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

rota


Engels Uitspraak:

ro•ta


Naamwoord:


Etymologie

(Latijn) rota wiel. De naam wordt gezegd te zinspelen op het ontwerp van de vloer van de kamer waarin de rechter gebruikt om te zitten, die dat van een wiel was. Zie Rotary .


Definitie

1. Een kerkelijke rechtbank van Rome, riep ook Rota Romana, dat kennis van kostuums neemt door beroep. Het bestaat uit twaalf leden.

2. (Engeland Geschiedenis) Een kortstondige politieke club in 1659 opgericht door J.Harrington aan de democratische leer van de uitverkiezing van de belangrijkste functionarissen van de staat te prenten door de stemming, en de jaarlijkse pensioen van een deel van het Parlement.Naamwoord:


Definitie

(Muziek) Een soort van citer, speelde als een gitaar, die in de Middeleeuwen in de kerkmuziek; - Schriftelijke ook Rotta.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding rota. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke rota vindt u hieronder:

1.rot
2.rot op
3.rota
4.rotacism
5.Rotacisme
6.Rotal
7.rotalite
8.rotameer
9.rotameric
10.rotameter
11.rotan
12.Rotane
13.Rotarian
14.rotascope
15.rotatable
16.rotate
17.rotated
18.rotatie
19.rotatie periode
20.rotatie-energie
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 242 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding rota door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 7 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 213090 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden