"rue" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

rue

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

rue


Engels Uitspraak:

rue


Naamwoord:


Etymologie

(Frans) rue, (Latijn) ruta, verwant aan (Grieks) r.


Definitie

1. (botanische) Een meerjarige suffrutescent fabriek (Ruta graveolens), het hebben van een sterke, zware geur en een bittere smaak; kruid van genade. Het wordt gebruikt in de geneeskunde. Vervolgens gespoeld met Ogentroost en rue De visuele zenuwen, want hij veel te zien was. Milton. Zij [de exorcisten] zijn aan de duivel door heilig water, wierook, zwavel, rue, die van daar, als we veronderstellen, kwamen kruid van genade te noemen proberen. Jeremia Taylor.

2. Figuratief: Bitterheid; teleurstelling; verdriet; betreuren. Rue geitenkaas. Zie onder Geit. - Rue anemoon, een mooie lente bloem (Thalictrum anemonides) gebruikelijk in de Verenigde Staten. - Wall rue, een beetje varen (Muurvaren) vaak op muren in Europa.Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Rued; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief ruing, (Oud Engels) rewen, reouwen, om GRIVE, maken sorry, (Angelsaksische) hreówan.; verwant aan (Oud-Saksische) hrewan, (Nederlands) rouwen, (Oudhoogduits) hriuwan, Duits Reun, (IJslandse) hruggr bedroefd, hrugedh verdriet. sq. wortel 18. Confer Ruth.


Definitie

1. Om klaagzang; tot zeer betreuren; om te rouwen of de overname. Chaucer. Ik huilde om te zien, en rued het van mijn hart. Chapmen. Uw wil vrij kiezen wat er nu zo rechtvaardig rues. Milton.

2. Om te veroorzaken om te treuren; te teisteren. (Verouderde) "God wot, het rueth mij." Chaucer.

3. Om te bekeren van, en zich terugtrekken uit, als een koopje; te krijgen vrijgelaten uit. [Provinciale Engeland]Intransitief Werkwoord:


Etymologie

(Angelsaksische) hreów. Zie Rue , overgankelijk werkwoord


Definitie

1. Om te ontfermen. (Verouderde) God zo Wisly [i. (Engels), echt] op mijn ziel rue. Chaucer. Die geroerd de harten van mensen te rue op hen. Ridley.

2. Om verdriet en spijt te voelen; om zich te bekeren. Werken door een raadsman en gij zult niet rue. Chaucer. Oude jaar, zullen we zielsveel rue voor u. Tennyson.Naamwoord:


Definitie

Verdriet; repetance. (Verouderde, Shakespeare)Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding rue. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke rue vindt u hieronder:

1.rue
2.Ruedesheimer
3.rueful
4.ruefully
5.ruefulness
6.Ruell bot
7.ruelle
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 59 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding rue door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 13 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 213758 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden