"senaat" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

senaat

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

senate


Engels Uitspraak:

sen•ate


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) Senat, (Frans) Senat van (Latijnse) senatus, uit Senex, algemeen senis, oud, een oude man. Zie Senior , Sir.


Definitie

1. Samenstel of gemeente met de hoogste deliberatieve en wetgevende functies. In het bijzonder: (a, Oude (Romeinse)) Een lichaam van ouderlingen benoemd of gekozen uit de edelen van de natie, en met opperste wetgevende macht. De senaat was dus het medium waardoor alle zaken van de hele regering moest passieve Dr. (Welsh) Smith.

(B) De bovenste en minder talrijk tak van een wetgever in verschillende landen, zoals in Frankrijk, in de Verenigde Staten, in de meeste van de afzonderlijke staten van de Verenigde Staten, en in sommige Zwitserse kantons. (C) In het algemeen, een wetgevend orgaan; een Raad van State; de wetgevende afdeling van de overheid.

2. Het bestuur van de universiteiten van Cambridge en Londen. [Engeland]

3. In een aantal Amerikaanse universiteiten, een raad van verkozen studenten, voorgezeten door de voorzitter van het college, waarnaar wordt verwezen gevallen van discipline en zaken van algemeen belang die de studenten. [US] Senaat kamer, een kamer waar een senaat vergadert wanneer het zaken doet. - Senaat huis, een huis waar een senaat vergadert wanneer het zaken doet.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding senaat. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke senaat vindt u hieronder:

1.sen
2.senaat
3.senaats-
4.senaite
5.senarius
6.senarmontite
7.Senatical
8.senator
9.senatorially
10.senatorian
11.senatorious
12.senatorship
13.senatusconsult
14.send
15.send off
16.Sendai
17.Sendaivirus
18.sendal
19.sendaline
20.Sendee
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 186 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding senaat door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 5 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 221108 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden