"reeks" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

reeks

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

set


Engels Uitspraak:

set


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Set; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Setting, (Oud Engels) Setten, (Angelsaksische) Setton.; verwant aan (Oud-Saksische) settian, (Oudfries) setta, (Nederlands) Zetten, (Oudhoogduits) sezzen, Duits setzen, (IJslandse) setja, (Zweedse) Satta, (Deens) s, (Gothic) satjan; oorzakelijke uit de wortel van (Engels) zitten. Zitten, en geven Seize.Intransitief Werkwoord:


Etymologie

Misschien te wijten aan verwarring met sekte, september


Definitie

1. Om onder de horizon voorbij; naar beneden te gaan; te dalen; te zinken uit het zicht; tot een einde te komen. Eer de vermoeide zon in het westen. (Shakespeare) Dus deze eeuw sets met weinig vrolijkheid, en de volgende is waarschijnlijk ontstaan ​​met meer rouw. Fuller.

2. Om muziek passen om woorden. (Verouderde, Shakespeare)

3. Om plaats planten of scheuten in de grond; te planten. "Om te zaaien droog, en stel nat." Oud spreekwoord.

4. voor de groei moet worden vastgesteld; om wortel te slaan; te beginnen te kiemen of vorm; zo, stekken goed opgezet; het fruit is goed ingesteld (i. (Engels), niet gestraald in de bloei).

5. Om vast of stijf worden; te bevestigen. Een verzamelen en serring van de geesten bij elkaar om weerstand te bieden, Hij maakt de tanden om hard een tegen de ander te stellen. Spek.

6. Om stollen; om beton; stollen. Deze vloeibare stoffen in enkele minuten begint te stellen. Boyle.

7. Als u een bepaalde richting in beweging te hebben; te stromen; om verder te gaan; te neigen; zo, de huidige sets naar het noorden; het tij stelt aan de loefzijde.

8. Om te beginnen te bewegen; naar buiten of uit te gaan; beginnen; - Nu gevolgd door uit. De koning is ingesteld uit Londen. (Shakespeare)

9. Om de positie van het spel aan te geven; - Gezegd van een hond; als de hond zet goed; ook, om wild te jagen door de hulp van een setter.

10. Om een ​​zichzelf toe te passen; tot het uiterste te ondernemen; - Nu gevolgd door uit. Als hij zet vlijtig en oprecht aan de bevelen van Christus uit te voeren, kan hij geen grond van twijfel hebben, maar het zal blijken succesvol voor hem. Hammond.

11. Om te passen of pak een; zitten; zo, de vacht stelt ook.

Opmerking: [Informeel gebruikte, maar niet goed voor zitten.]

Opmerking: Het gebruik van de voor sit in uitdrukkingen als, de kip is het instellen op dertien eieren werkwoord; een instelling kip, enz., hoewel in de volksmond vaak voor, en soms getolereerd in ernstige schrijven, is niet te worden goedgekeurd. Te stellen over, te beginnen; beginnen. - Om vooruit te stellen, te verplaatsen of te marcheren; om te beginnen te marcheren; om door te gaan. - Om uiteengezet, om een ​​reis te beginnen. - Voor het instellen van (a) Om te beginnen;. op een bepaalde staat aan te gaan; zo, de winter in vroeg. (B) zijn zelf af te wikkelen; om zich te vestigen. "Als het weer was in zeer slecht te zijn." Addyson. (C) te stromen in de richting van de kust; - Zei van het getij. - Om te vertrekken. (A) Voor het invoeren van een reis; beginnen. (B, Typografie) te beschadigen of de bodem het volgende vel; - Gezegd van de inkt op een vers gedrukte blad, wanneer een ander blad komt in contract met het alvorens het tijd om te drogen heeft gehad. - Om u in of bij te stellen. (A) Om te beginnen, als een reis of een onderneming; tot ongeveer stellen. Hij dat serieus zou zetten op het zoeken van de waarheid. Locke. (B) aan te vallen; om een ​​aanval te maken. Spek. Cassio heeft hier zijn ingesteld op in het donker. (Shakespeare) - Om uit te stellen, om een ​​reis of cursus te beginnen; zo, uiteen te zetten voor Londen of van Londen; om in het bedrijfsleven uiteengezet, om in het leven of de wereld uit te stellen. - Om in te stellen om, op zijn zelf toepassen. - Opzetten. (A) Voor zakelijke of een schema van leven te beginnen; zo, op te zetten in de handel; op te zetten voor het eigen zelf. (B) Om openlijk belijden; aan pretenties maken. Die mannen die opgezet voor mortaliteit ongeacht religie, zijn over het algemeen maar deugdzaam gedeeltelijk. Swift.Bijvoeglijk Naamwoord:


Definitie

1. Vaste in positie; onroerende; stijf; als, een set lijn; een set gelaat.

2. Firm; onveranderlijk; koppig; zo, ingesteld meningen of vooroordelen.

3. Regelmatige; uniform; formele; als, een set discours; een set strijd. "De set uitdrukking van vrede." (Shakespeare)

4. Opgericht; voorgeschreven; zo, set vormen van gebed.

5. Gecorrigeerd; geregeld; gevormd; aangepast. Stel hamer. (A) Een hamer waarvan de kop is niet stevig vastgemaakt aan de handgreep, maar worden omgekeerd. Ridder. (B) Een hamer met een concaaf vlak dat een matrijs voor iets vormen vormt, als het einde van een bout, klinknagel, etc. - Stel lijn, een lijn waaraan een aantal aas haken zijn bevestigd, en die, ondersteund door praalwagens en goed beveiligd, kan onbewaakt worden gelaten tijdens de afwezigheid van de visser. - Set moer, een jam moer of moer. Zie Nut . - Stelschroef (Machinery), een schroef, soms holle of bedrukt aan één einde, en geschroefd door enerzijds als een machine vast op een ander gedeelte, de ene wegglijdt op elkaar. - Set spraak, een toespraak zorgvuldig voorbereid voordat het wordt geleverd in het openbaar; een formele of methodische toespraak.Naamwoord:


Definitie

1. De handeling van instelling, als van de zon of een ander hemellichaam; afdaling; vandaar de buurt; beëindiging. "Vergrendelen op de set van de dag." Tennyson. De vermoeide zon heeft een gouden set gemaakt. (Shakespeare)

2. Dat wat is ingesteld, geplaatst, of vast. Concreet: - (a) Een jonge plant voor groei; als, een set van witte doorn. (B) Dat wat is ingezet; een weddenschap; een onderneming; een belang; vandaar, een spel op-venture. [Obs. of Rare] We zullen in Frankrijk, door Gods genade, spelen een set Zal de kroon van zijn vader te slaan in het gevaar. (Shakespeare) Dat was maar een burgeroorlog, een gelijke set. Dryden. (C, Mechanic) Permanente wijziging van de figuur als gevolg van overbelasting, vanaf compressie, spanning, buigen, draaien, enz .; zo, de set van een veer. (D) Een soort van stempel gebruikt voor het buigen, inspringen, of vorm te geven, metaal; als een zaag instellen. (E, heien) Een stuk tijdelijk op het hoofd van een stapel geplaatst wanneer deze niet kan worden bereikt door het gewicht, of hamer, behalve door middel van een dergelijke tussenliggende stuk. [Vaak verkeerd geschreven inst.] (F) (timmerwerk) Een korte stalen spike gebruikt voor het besturen van de kop van een spijker onder de oppervlakte.

3.

Een aantal dingen van dezelfde soort, gewoonlijk gebruikt of samen worden aangemerkt; een verzameling van artikelen die van nature vullen elkaar aan, en meestal samen te gaan; een assortiment; een pak; als, een set van stoelen, van China, van chirurgische of wiskundige instrumenten, boeken, enz. [In deze zin, soms verkeerd geschreven inst.]

4. Een aantal personen die banden door aangepaste, kantoor, gemeenschappelijke advies, kwaliteit, en dergelijke; een divisie; groep; een kliek. "Anderen van onze set." Tennyson. Dit valt in verschillende divisies, of stelt, van de naties is verbonden onder bepaalde religies. Zeldzame P. Ward.

5. Richting of cursus; zo, de set van de wind, of van een stroom.

6. dansen, het aantal personen dient een quadrille voeren; Ook, de reeks van cijfers of bewegingen uitgevoerd.

7. De doorbuiging van een tand, of van de tanden van een zaag, waardoor het de zaag om een ​​zaagsnede te snijden, of maak een opening, breder dan het blad.

8. (a) Een jonge oester wanneer eerst bevestigd. (B) Collectief, het gewas van de jonge oesters in enige plaats.

9. (tennis) Een reeks zoveel spellen die nodig zijn voor een kant kunnen winnen zes. Als aan het einde van de tiende wedstrijd de score is een gelijkspel, wordt de set meestal aangeduid met een deuce set, en beslist door een toepassing van de regels voor het spelen af ​​deuce in een spel. Zie Deuce .

10. (Type Founding) Dat dimensie van het lichaam van een soort genoemd door printers de breedte. Dood ingesteld. (A) De handeling van een zetterhond toen het ontdekt het spel, en blijft aandachtig vastgesteld wijzen het uit. (B) Een vaste of stationaire toestand als gevolg van obstakels of hinder; een impasse; zo, om bij een dode set. (C) Een gezamenlijke regeling te frauderen door gaming; een bepaald begin. - Om een ​​dode reeks te maken, om een ​​bepaald begin te maken, letterlijk of figuurlijk.Synoniemen:

zie gezet


See Pair.


verzameling


serie


groep


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding reeks. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke reeks vindt u hieronder:

1.ree
2.reeën
3.Reeb component
4.Reebless
5.reebok
6.Reece
7.reecho
8.reechy
9.reed
10.reed-mace
11.reedbird
12.reedbuck
13.Reeden
14.reedgrass
15.reedification
16.reedify
17.reediness
18.reeding
19.reedist
20.reedit
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 126 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding reeks door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 17 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 222019 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden