"zuring" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

zuring

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

sorrel


Engels Uitspraak:

sor•rel


Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

(Frans) Saur, saure, (Oud-Frans) sor, pijnlijke, waarschijnlijk van Duitse oorsprong; CONFER (Nederlands) zoor droog, (Nederduits) Soor; de betekenis waarschijnlijk afkomstig van de kleur van droge bladeren. Zie Sear , adjectief, en geven Sorel.


Definitie

Van een geelachtig of roodachtig bruin van kleur; als, een zuring paard.Naamwoord:


Etymologie

(Frans) Surelle, uit sur zure, uit (Oudhoogduits) s zuur. Zie Sour .


Definitie

Een geelachtig of roodachtig bruin van kleur.Naamwoord:


Definitie

(Botanische) Eén van verschillende planten met een zure sap; vooral, een plant van het geslacht Rumex, als Rumex Acetosa, Rumex Acetosella, enz Mountain zuring. (Botanische) See Mountain . - Rode zuring. (Botanische, a) Een malvaceous planten (Hibiscus sabdariffa) wiens zuur kelken en capsules worden gebruikt in West-Indië voor het maken van taarten en zure dranken. (B) Een lastig onkruid (Rumex Acetosella), ook wel schapen zuring. - Zout van zuring (Chemie), binoxalate van potassa; - Zo genoemd omdat verkregen uit het sap van Rumex Acetosella, of Rumex Axetosa. - Sorrel boom (botanische), een kleine ericaceous boom (Oxydendrum arboreum) waarvan de bladeren lijken op die van de perzik en hebben een zure smaak. Het is algemeen langs de Alleghanies. Ook wel sourwood. - Hout zuring (botanische), elke plant van het geslacht Oxalis.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding zuring. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke zuring vindt u hieronder:

1.zure
2.zure appels
3.zure citroen
4.zure druiven
5.zure kersen
6.zure melk
7.zure regen
8.zure room
9.zurek
10.zurig
11.zuring
12.zurna
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 66 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding zuring door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 10 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 230284 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden