"sporgery" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

sporgery

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Mix van spam en valsheid in geschrifte; bedacht door Tilman Hausherr


Naamwoord:

(Internet, ontelbaar) De ontwrichtende handeling van het plaatsen van een vloed van artikelen tot een nieuwsgroep, nadat het artikel headers is vervalst om zo maken de artikelen lijken te zijn geplaatst door andere dan de werkelijke poster mensen. 1999 mei 6, Kevin Poulsen, "Aanval van de Robotic Dichters", ZDnet: Sinds februari de poëzie-bot de discussies heeft gedomineerd, het smeden van de namen van legitieme menselijke posters en blindelings het tegengaan van elke argument-- pro of con-- met dergelijke beknopte weerleggingen als "Boven geen hoest 'geen schrijver elke attent winst gericht," en breinbrekende raadsels zoals "Waarom is een andere ruiter ofwel cytoplasma betoverend?" Usenet verdedigers zijn het tegengaan van de aanval met de automatisering van hun eigen, crafting programma's die de "sporgeries" kill - "., Want het is zowel spam, en valsheid in geschrifte", een term bedacht door ARS's Tilman Hausherr 1999 september 16, Daniel Rutter, "brabbelen klonen de toekomst van Usenet?", Australische IT: Niemand zal een van de vervalsingen verwarren met de echte jij een keer horen ze een paar woorden, natuurlijk, maar er is geen gemakkelijke manier voor hen om vertellen wat wat is zonder te luisteren om ze allemaal op hun beurt. Wat betekent dat, naar alle waarschijnlijkheid, dat velen van hen zal nooit de echte vind je. Als het gebeurt vaak genoeg, vroeg of laat iedereen gaat gewoon opgeven en naar huis gaan, en nieuwkomers zullen zowel verbijsterd en ontmoedigd zijn. Deze buitengewone stand van zaken er nu gebeurt op Usenet, en het is "sporge" genoemd. Sporge is een neologisme bedacht door de Duitse softwareontwikkelaar Tilman Hausherr; het is een samentrekking van "gespamd valsheid in geschrifte". "Spam" wordt hier gebruikt in zijn oorspronkelijke betekenis; geen ongevraagde commerciële e-mail, maar irrelevante of ongepaste berichten geplaatst op Usenet, wat vervelend mensen waren - hoewel veel minder mensen - lang voordat Verbazingwekkende Business Opportunities en kom-ons voor pornosites begon routinematig verrommeling van e-mail in-boxes. 2005, M. Hojsgaard, Religie en Cyberspace, Routledge, ISBN 0415357632, pagina 111: Tilman Hausherr, een dagelijkse bijdrage aan alt.religion.scientology, bedacht het woord 'sporgeries' (spam-vervalsingen), en bevorderde de software van de onwelkome om te doden berichten. 2007, Michael Powell, de Verboden Kennis: 101 Wat niet iedereen moet weten hoe om te doen, Adams Media, ISBN 1598695258, pagina 252: Sporgery - Dit is de handeling van het verzenden van een stortvloed van berichten met nep artikel headers die ze lijken te zijn geweest verzonden door andere nieuwsgroep stamgasten (het woord is een samenstelling van spam en valsheid in geschrifte). Het is een goede manier om andere gebruikers in diskrediet te brengen door waardoor het lijkt alsof ze sturen beledigende berichten. (Internet, telbaar) Een instantie van sporgery.


Referentie:

sporgery

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding sporgery. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 35 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding sporgery door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 232834 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden