"bui" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

bui

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

squall


Engels Uitspraak:

squall


Naamwoord:


Etymologie

Confer (Zweedse) sqval een onstuimige stromend water, sqvalregn een hevige regenbui, Sqala te streamen, te ontspringen.


Definitie

Een plotselinge hevige windvlaag vaak gepaard met regen of sneeuw. De grijze rokken van een liftend rukwind. Tennyson. Zwarte rukwind, een rukwind bijgewoond met donkere, zware wolken. - Dik rukwind, een zwarte rukwind vergezeld van regen, hagel, ijzel, of sneeuw. Totten. - White Squall, een rukwind die onverwacht komt, zonder in haar aanpak door de wolken wordt gemarkeerd. Totten.Intransitief Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Squalled; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief squalling .; (IJslandse) skvala. Confer Squeal.


Definitie

Te roepen; te schreeuwen of huilen heftig, als een vrouw bang, of een kind in woede of verdriet; zo, het kind squalled.Naamwoord:


Definitie

Een luide schreeuw; een harde schreeuw. Er oft zijn gehoord de noten van zuigeling wee, -De korte, dikke snik, luide schreeuw, en scheller rukwind. Paus.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding bui. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 129 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding bui door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 10 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 233325 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden