"zwaan" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

zwaan

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

swan


Engels Uitspraak:

swan


Naamwoord:


Etymologie

(Angelsaksische) zwaan; verwant aan het (Nederlandse) zwaan, (Oudhoogduits) zwaan, Duits Schwan, (IJslandse) svanr, (Zweedse) svan, (Deens) Svane; en misschien tot (Engels) klinken iets hoorbaar.


Definitie

1. (dierkunde) Elke één van de vele soorten grote watervogels die behoren tot Cygnus, olor, en verwante geslachten van de onderfamilie Cygninae. Ze hebben een grote en sterke snavel en een lange nek, en staan ​​bekend om hun gracieuze bewegingen tijdens het zwemmen. De meeste noordelijke soorten zijn wit. In de literatuur werd de zwaan legendarische om een ​​melodieus lied te zingen, vooral op het moment van haar dood.

Opmerking: De Europese wit, of stomme, zwaan (Cygnus gibbus), die het vaakst wordt gedomesticeerd, buigt haar nek in een S-vormige curve. De fluiten, of getrompetter, zwanen van het geslacht Olor niet buigen de nek in een S-vormige curve, en staan ​​bekend om hun luid en sonore kreet, als gevolg van complexe windingen van de luchtpijp. Om dit geslacht behoren de Europese whooper, of fluiten zwaan (Cygnus olor), de Amerikaanse fluitende zwaan (Oude columbianus), en de trompettist zwaan (Oude buccinator). De Australische zwarte zwaan (Chenopis atrata) is mat zwart met wit op de vleugels, en heeft het wetsvoorstel karmijn, gekruist met een witte band. Het is een zeer elegante soort en wordt vaak geacclimatiseerd. De Zuid-Amerikaanse zwart-hals zwaan (Sthenelides melancorypha) is een zeer mooi en sierlijk soorten, geheel wit, met uitzondering van het hoofd en de nek, die donkere fluwelen seal-bruin zijn. Het wetsvoorstel heeft een dubbele fel-roze gekleurde knop.

2. Figuratief: een benaming voor een zoete zanger, of een dichter bekend om genade en melodie; zoals Shakespeare heet de zwaan van Avon.

3. (Astronomie) Het sterrenbeeld Cygnus. Zwaan gans (dierkunde), een vogel van India (Cygnopsis cygnoides) lijkt op zowel de zwaan en de gans. - Swan schot, een groot formaat van de opname gebruikt in fowling.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding zwaan. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 147 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding zwaan door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 5 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 242080 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden