"denken" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

denken

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

think


Engels Uitspraak:

think


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Thought; onvoltooid deelwoord & verbale Denken naamwoord. ; (Oud Engels) thinken, correct, te lijken, uit (Angelsaksische) þyncean (verlenen Mij dunkt), maar verward met (Oud Engels) thenken te denken, uit (Angelsaksische) þencean (onvolmaakte þohte); verwant aan het (Nederlandse) Denken, Dunken, (Oud-Saksische) thenkian, thunkian, Duits Denken, Dunken, (IJslandse) þekkja om waar te nemen, om te weten, þykkja te lijken, (Gothic) þagkjan, þaggkjan, om na te denken, þygkjan om na te denken, te lijken, (Oude Latijnse) Tongere weten. Confer Dank, Thought.


Definitie

[Onvolmaakte & voltooid deelwoord Thought; onvoltooid deelwoord & verbale Denken naamwoord.]

1. Om schijnen of lijken; - Voornamelijk gebruikt in de uitdrukkingen methinketh of me dunkt, en methought.

Opmerking: Dit zijn echte Angelsaksische uitdrukkingen, gelijk aan het lijkt mij, het leek mij. In deze uitdrukkingen mij is in de derde naamval.

2. Als u een van de intellectuele vermogens, behalve dat van eenvoudige waarneming door de zintuigen in dienst; aan de hogere intellectuele vermogens te oefenen. Daar ben ik ik weet het, omdat ik denk. Dryden.

3. Concreet: - (a) Om het even wat voor de geest te roepen; om te onthouden; als ik de boeken zou hebben gestuurd, maar ik dacht niet aan denken. Nou dacht na; Ik heb het hier. (Shakespeare)

(B) Om na te denken over een onderwerp; te mijmeren; te mediteren; om na te denken; overwegen; om te beraadslagen. En toen hij dacht dat daarop, weende hij. Mark XIV. 72. Hij dacht bij zichzelf, zeggende: Wat zal ik doen, want ik heb niet, waarin ik mijn vruchten Luke xii schenken. 17.

(C) Om een ​​advies van redeneren te vormen; oordelen; concluderen; geloven; zo, ik denk dat het zal regenen morgen. Dat zij trouwen met wie zij denken dat het beste. Getallen xxxvi. 6.

(D) Om de doelstelling; naar plan; te ontwerpen; te betekenen. Ik dacht bij u hoog vereren. Getallen xxiv. 11. Gij thought'st om me te helpen. (Shakespeare)

(E) aan te nemen; te wagen. Denk niet te zeggen bij uzelven: Wij hebben Abraham tot een vader. Matthew iii. 9.

Opmerking: Om te denken, in een filosofische gebruik nog enigszins beperkt, wijst de hogere intellectuele handelingen, de handelingen bij uitstek rationele; oordelen; te vergelijken; te redeneren. Denken is in dienst van Hamilton als "begrijpen al onze collectieve energie." Het wordt gedefinieerd door Mansel als "de daad van het kennen of te oordelen aan de hand van concepten," door Lotze als "de reactie van de geest van de door externe invloeden materiaal geleverd." Zie Gedachte . Om beter van denken. Zie Beter . - Om dat veel van, of te denken goed van, te houden in achting; tot zeer achten.Overgankelijk Werkwoord:


Definitie

1. Om zwanger te worden; voor te stellen. Charity ... denkt geen kwaad. 1 Cor. xiii. 4,5.

2. Als u van plan of ontwerp; te plotten; naar kompas. (Verouderde) Zo weinig vrouwzijn En natuurlijke goedheid, als om de dood van haar eigen zoon denken. Beaumont en Fletcher

3. Om te geloven; overwegen; te achten. En denk ook niet hulp overbodig ander. Milton. Te veel denken, om een ​​grote zaak achten; te misgunnen. (Verouderde) "[Hij] dacht niet veel om zijn vijanden te kleden." Milton. - Om te denken hoon. (A) Om minachting. (Verouderde) "Hij dacht minachting om de handen alleen leggen op Mordechai." Esther iii. 6. (b) Om verontwaardiging voelen. (Verouderde)Synoniemen:

verwachten


See Expect Guess.


raden


overpeinzen


reflecteren


overpeinzen


aanschouwen


mediteren


muze


zich voorstellen


veronderstellen


geloven


Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding denken. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 74 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding denken door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 20 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 249063 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden