"tegel" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

tegel

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

tile


Engels Uitspraak:

tile


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

Zie 2d Tegelzetter.


Definitie

Bescherming tegen het binnendringen van de niet-ingewijden; zoals, om tegel een vrijmetselaarsloge.Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) tegel, tigel, (Angelsaksische) tigel, tigol, van (Latijnse) tegula, van tegere te dekken. Zie Vilt , en geven Tegular.


Definitie

1. Een plaat, of een dun stuk, van gebakken klei, die wordt gebruikt voor het afdekken van de daken van gebouwen, voor vloeren, voor het afvoeren, en vaak voor versiering mantel werken.

2. (Architecture) (a) Een kleine marmeren plaat of ander materiaal gebruikt voor vloeren. (B) Een plaat van metaal gebruikt voor dakbedekking.

3. (Metallurgie) Een klein, plat stuk gedroogde aarde of aardewerk, gebruikt om de vaten waarin metalen worden gesmolten dekken.

4. draintile.

5. Een stijve hoed. [Colloq.] Dickens. Tegel drain, een afvoer gemaakt van tegels. - Tegel aarde, een soort van sterke, kleiachtige aarde; stijf en koppig land. [Provinciale Engeland] - Tile oven, een oven waarin tegels worden verbrand; een Tilery. - Tegel erts (mineralogie), een aardse variatie van cupriet. - Tegel rood, licht rood als de kleur van de tegels of stenen. - Tegel thee, een soort harde, vlakke baksteen thee. Zie Brick thee, onder Brick.Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Tegels; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief betegelen.


Definitie

1. Om te bedekken met tegels; zoals, om tegel een huis.

2. Figuratief: Ter dekking, alsof met tegels. De spieren, pezen, en ader, welke tegel dit huis, zal wederkomen. Donne.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding tegel. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 106 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding tegel door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 11 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 250535 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden