"toe" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

toe

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

toe


Engels Uitspraak:

toe


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) ook, taa, (Angelsaksische) ta; verwant aan het (Nederlandse) tiener, Duits Zehe, (Oudhoogduits) Zeha, (IJslandse) ta, (Zweedse) TA (Deens) taa; van onzekere oorsprong. * 60.


Definitie

1. (Anatomie) Eén van de aansluitorganen of cijfers van de voet van een mens of dier. "Ieder, struikelen op zijn teen." (Shakespeare)

2. (Zoölogie) Het voorste deel van de hoef of voet van een dier.

3. Om het even wat, of enig deel, dat overeenkomt met de teen van de voet; zo, de teen van een boot; de teen van een skate.

4. (Machinery) (a) Het tijdschrift of draaipunt, aan het ondereinde van een draaibare as of spil, die rust in een stap. (B) een zijdelings uitsteeksel aan één uiteinde, of tussen de uiteinden van een stuk, zoals een staaf of bout, waarmee het wordt verplaatst. (C) een projectie van de omtrek van een draaiende stuk, als een cam ander stuk heffen. Toe bijter (dierkunde), een kikkervisje; een polliwig. - Toe druppel (Geneeskunde), een ziekelijke toestand van de voet, waarbij de teen is depressief en de hiel verhoogde, zoals in talipes equinus. Zie Talipes .Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Toed; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Toeing.


Definitie

Aan te raken of te bereiken met de tenen; om volledig op te komen; zo, tot teen het merk.Intransitief Werkwoord:


Definitie

Te houden of dragen de tenen (op een bepaalde manier). Om toespoor, staan ​​of dragen de voeten zodanig dat de tenen van beide voeten helling naar de andere. - Om teen, op de tenen van elke voet hebben, in staan ​​of lopen, helling van de andere voet. toespoor, de voorwielen uitgelijnd zodat ze wijzen enigszins naar elkaar.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding toe. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 105 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding toe door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 10 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 251516 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden