"top" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

top

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

top


Engels Uitspraak:

top


Naamwoord:


Etymologie

CF. (Oud Nederlands) dop, top, (Oudhoogduits), MNG., & Bellen. Duitse Topf; misschien verwant aan Duitse Topf een pot.


Definitie

1. Een kind speelgoed, vaak in de vorm van een conoid of peer, gemaakt om te draaien op zijn punt, meestal door het aftappen van een string wond rond zijn oppervlakte of stam, wordt de beweging soms voortgezet door middel van een zweep.

2. (Touw Making) Een plug, of conisch blok hout, met longitudital groeven op het oppervlak, waarbij de strengen van het touw dia in het proces van het draaien.Naamwoord:


Etymologie

(Angelsaksische) top; verwant aan (oud-Friese) boven een plukje, (Nederlandse) top top, (Oudhoogduits) Zopf einde, tip, plukje haar, Duitse Zopf plukje haar, vlecht, de top van een boom, (IJslandse) toppr een plukje haar, kam, top, (Deens) top, (Zweedse) topp top, top; van onzekere oorsprong. Confer Tuft.


Definitie

1. Het hoogste deel van iets; de bovenkant, de rand, of het uiterste; de bovenzijde of aan de oppervlakte; top; apex; vertex; bestrijken; deksel; als de top van een spits; de bovenkant van een huis; de top van een berg; boven de grond. De ster die de herder vouw, nu de top van de hemel klaagt hold gebiedt. Milton.

2. De uiterste graad; het toppunt; de top. De bovenkant van mijn ambitie is om bij te dragen aan dat werk. Paus.

3. De hoogste rang; de meest eervolle positie; de uiterste haalbare plaats; zoals, om aan de top van zijn klasse of bovenaan de school. En draagt ​​bij hisbaby voorhoofd de ronde en de bovenkant van de soevereiniteit. (Shakespeare)

4. De belangrijkste persoon; de meest prominente. Andere ... streefde naar de top van de zeloten zijn. Milton.

5. De kruin of het haar daarop; het hoofd. 'Van top tot teen "Spenser. Alle opgeslagen wraak van de hemel vallen op haar ondankbare top! (Shakespeare)

6. De kop of bovenste gedeelte van een plant. De knoppen ... zijn hoofden, of tops genoemd, als cabbageheads. I. Watts.

7. (nautische) Een platform rond het hoofd van de lagere mast en op alle sudes ontwerpen. Het dient om de topmastoptuigen, dus strengheningthe mast spead, en levert ook een geschikte staande plaats omhoog voor de mensen. Totten.

8. (Wol Manufacturing) Een bundel of de bal van stroken van comkbed wol, waarvan de kammelingen, of stof, zijn genomen uit.

9. Eva; berm; punt. [Rare] "Hij was op de top van zijn huwelijk met Magdaleine." Knolles.

10. Het deel van een cut tussen de gordel, of omtrek, en de tafel, of platte bovenkant. Ridder.

11. pl.

-Laarzen. [Slang] Dickens.

Opmerking: Top wordt vaak adjectively gebruikt of als het eerste deel van samengestelde woorden, meestal zelfverklarende; zo, top steen, of topstone; top- laarzen, of kaplaarzen; teelaarde, of top-bodem. Top en maar (scheepsbouw), een zin gebruikt worden om een ​​lange werkende toelopende planken doordat zij het maar één plank aan de bovenkant van de andere om een ​​constante breedte in twee lagen duiden. - Top minnow (dierkunde), een kleine levendbarende zoetwatervis (Gambusia patruelis) overvloedig aanwezig in de Zuidelijke Verenigde Staten. Ook toegepast op andere soortgelijke soorten.Intransitief Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Bedekte; onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Topping.


Definitie

1. Om omhoog stijgen; uitstek te zijn; naar toren; zoals, torenhoge randen en topping bergen. Derham.

2. Om de overhand hebben; zoals, bedekkende hartstochten. "Beïnvloed door topping onbehagen." Locke.

3. Om uit te blinken; boven anderen te stijgen. Maar schrijf uw en top. Dryden.Overgankelijk Werkwoord:


Definitie

1. Ter dekking van op de top; naar tip; naar cap; - Voornamelijk gebruikt in het voltooid deelwoord. Zoals het verplaatsen van bergen bedekt met sneeuw. Waller. Een berg van albast, overgoten met gouden torenspitsen. Milton.

2. Om bovenstaande stijgen; om uit te blinken; aan uitgaven; te overtreffen. Topping alle anderen in grootspraak. (Shakespeare) Edmund de basis, is boven de legitieme. (Shakespeare)

3. Om te stijgen naar de top van; te gaan over de bovenkant van. Maar de wind over totdat gij bovenaan de heuvel. Denham.

4. Om af te nemen of hoger deel van; bijsnijden. Boven je roos bomen een beetje met je mes. Evelyn.

5. uitstek presteren, of beter dan voorheen. Zich in te spannen universeel naar boven hun onderdelen, zullen ze gaan universeel daarachter. Jeffrey.

6. (nautische) om één eind van verhogen, als werf, zodat dat eind hoger wordt dan de andere. Naar boven, aan te vullen door het aantrekken van, of afwerking, de bovenkant of bovenste deel van; als, naar boven uit een stapel hooi; vandaar, te voltooien; om te eindigen; te versieren.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding top. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 259 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding top door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 13 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 252182 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden