"verlegging van het handelsverkeer" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

verlegging van het handelsverkeer

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Toegeschreven aan Jacob Viner in zijn boek uit 1950 De douane-unie Issue.


Naamwoord:

verlegging van het handelsverkeer (meervoud handel omleidingen) (economie, meestal negatief) Het veranderen van de invoer bronnen als gevolg van politieke agreeements, in plaats van tot wederzijds voordeel te verhogen. 1987, Robert Mitchell Stern, Philip H. Trezise, ​​John Whalley, Universiteit van Michigan, University of Western Ontario. Centrum voor de Studie van Internationale Economische Betrekkingen, Perspectieven op een Amerikaans-Canadese vrijhandelsakkoord: Zelfs als verlegging van het handelsverkeer is niet belangrijk in geaggregeerde termen of in relatie tot de schepping handel tussen de bilaterale partners, nog altijd een inefficiënt gebruik van de mondiale hulpbronnen 1992 , Gerhard Pohl, Piritta Sorsa, Europese integratie en de handel met de derde wereld: Ten eerste, de verlaging van de handelsbarrières tussen de leden leidt tot afleiding van leveranciers buiten de handel voor ondernemingen in de lidstaten 1997, Riccardo Faini, Enzo R. Grilli, multilateralisme en regionalisme na de Uruguay-ronde: Een excessieve toename van het aandeel van intraregionale stromen wordt doorgaans beschouwd als een indicatie dat de verlegging van het handelsverkeer overheersend is geweest en het regionale programma integratie welzijn-reducerende geweest.


Referentie:

trade diversion

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding verlegging van het handelsverkeer. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke verlegging van het handelsverkeer vindt u hieronder:

1.ver
2.ver gegaan
3.ver mis
4.ver punt
5.ver uitgerekt
6.ver van
7.ver weg
8.ver zicht
9.ver-over
10.vera
11.verabsoluteren
12.verabsolutering
13.veracht
14.verachte
15.verachtelijk
16.verachten
17.verachtend
18.verachter
19.verachtte
20.veracious
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 66 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding verlegging van het handelsverkeer door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 253324 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden