"vital" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

vital

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

vital


Engels Uitspraak:

vi•tal


Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

(Frans), uit (Latijn) Vitalis, van vita leven; verwant aan Vivere te leven. Zie Vivid .


Definitie

1. Eigendom van of in verband met het leven, ofwel dierlijke of plantaardige; zo, vitale energie; vitale functies; vitale acties.

2. Bijdragen aan het leven; noodzakelijk om, of het ondersteunen van, het leven; zo, vitale bloed. Laat de hemelen veroorloven hem vitale voedsel Spenser. En vitale deugd doordrenkt, en vitale warmte. Milton.

3. met het leven; wonen. "Spirits dat hele leven, van vitaal belang in elk deel." Milton.

4. Als de zetel van het leven; het zijn die waarop het leven afhankelijk is; sterfelijk. De dart vloog op, en doorboorde een essentieel onderdeel. Paus.

5. Zeer noodzakelijk; zeer belangrijk; essentieel. Een competentie is van vitaal belang om de inhoud. Jonge.

6. Geschikt voor het leven; in een staat te leven; levensvatbaar. [Rare] Pythagoras en Hippocrates ... bevestigen de geboorte van de zevende maand van vitaal belang te zijn. Sir T. Browne. Vitale lucht, zuurstof gas; - Zo genoemd omdat essentieel voor het dierlijk leven. (Verouderde) - vitale capaciteit (Fysiologie), de ademhaling capaciteit van de longen; - Uitgedrukt in het aantal kubieke centimeter lucht die gedwongen kan worden uitgeademd na een volledige inademing. - Vital kracht. (Biologie) Zie Force . De vitale krachten, volgens Cope, zijn zenuwkracht (neurism), de groei van kracht (bathmism), en dacht kracht (phrenism), alle onder de leiding en controle van de vitale principe. Afgezien van de verschijnselen van het bewustzijn, vitale acties hoeven niet langer worden beschouwd als van een mysterieuze en ondoorgrondelijke karakter, noch vitale kracht als iets anders dan een vorm van fysieke energie uit, en om te zetten in andere bekende krachten van de natuur. - Vitale functies (fysiologie), die functies of handelingen van het lichaam waarop het leven is direct afhankelijk, zoals de circulatie van het bloed, de spijsvertering, enz. - Vital principe, een immateriële kracht, waaraan de functies die specifiek zijn voor levende wezens worden toegeschreven. - Vital, de statistieken met respect voor de duur van het leven, en de omstandigheden die van invloed zijn duur. - Vital statief. (Fysiologie) Zie Tripod . - Vital schepen (botanische), een naam voor latex buizen, nu niet meer gebruikte. Zie Latex .Naamwoord:


Definitie

Een essentieel onderdeel; een van de vitale functies. [Rare]Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding vital. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 159 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding vital door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 7 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 271359 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden