"vitamine" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

vitamine

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

1920, oorspronkelijk vitamine (1912), van het Latijnse vita ("leven") (zie vitale) + amine (zie aminozuren). Vitamine bedacht door Poolse biochemicus Casimir Funk na de eerste ontdekking van aberic zuur (thiamine), toen men dacht dat al deze voedingsstoffen amines zou zijn. De term alomtegenwoordig waren tegen de tijd werd ontdekt dat vitamine C onder andere worden, geen amine component. In 1920, de Britse biochemicus Jack Drummond voorgesteld dat de laatste -e zijn gedaald tot het amine verwijzing deemphasize. Het eindigt -in aanvaardbaar was, omdat het werd gebruikt voor neutrale stoffen van ongedefinieerde samenstelling. Drummond introduceerde ook de letters nomenclatuursysteem (vitamine A, B, C, etc.) op hetzelfde moment.


Naamwoord:

vitamine (meervoud vitaminen) Elk van een specifieke groep van organische verbindingen essentieel in kleine hoeveelheden voor een gezonde groei van de mens, het metabolisme, de ontwikkeling, en het lichaam de functie; gevonden in minieme hoeveelheden in plantaardige en dierlijke voedingsmiddelen of soms synthetisch geproduceerd; tekortkomingen van specifieke vitaminen produceren specifieke aandoeningen.


Referentie:

vitamin

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding vitamine. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 146 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding vitamine door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 271379 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden