"wave" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

wave

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

wave


Engels Uitspraak:

wave


Overgankelijk Werkwoord:


Etymologie

onvolmaakte & voltooid deelwoord Waved; . onvoltooid deelwoord & verbaal substantief Zwaaien, (Oud Engels) Waven, (Angelsaksische) wafian te wankelen, te aarzelen, zich af te vragen; verwant aan waefre weifelende, rusteloos, (Midden-Hoogduits) Wabern te zijn in beweging, (IJslandse) vafra tot ongeveer zweven; verlenen (IJslandse) Vafa te trillen. Confer Waft, Waver.


Definitie

Zie Wave . Sir High Wotton. Burke.Intransitief Werkwoord:


Etymologie

Van Wave, werkwoord; niet hetzelfde woord als (Oud Engels) wawe, waghe, een golf, die verwant is aan (Engels) kwispelen om te bewegen. Wave, intransitief werkwoord


Definitie

1. Om losjes te spelen; te bewegen als een golf, een manier en de andere; te drijven; te fladderen; te golven. Zijn paarse gewaden zwaaide onzorgvuldig in de wind. Trumbull. Waar de vlaggen van de drie naties achtereenvolgens heeft zwaaide. Hawthorne.

2. verplaatst heen en weer als signaal. B. Jonson.

3. Om fluctueren; te wankelen; om in een onzekere toestand; te weifelen. (Verouderde) Hij wuifde onverschillig 'twixt doen ze goed noch kwaad. (Shakespeare)Overgankelijk Werkwoord:


Definitie

1. Om een ​​manier en de andere te verplaatsen; te zwaaien. "[Aeneas] zwaaide met zijn dodelijk zwaard." Dryden.

2. Om te verheffen tot ongelijkheid van de oppervlakte; een golvende vorm geven oppervlak. Hoorns whelked en zwaaide als de enridged zee. (Shakespeare)

3. Om te bewegen als een golf, of door drijvende; te zweven. (Verouderde) Sir T. Browne.

4. Om aandacht te vragen voor, of geef een richting of een opdracht om, door een wuivende beweging, als van de hand; om aan te duiden door zwaaien; te lonken; om het signaal; te geven. Kijk, met wat hoffelijke actie Het golven je naar een meer verwijderde grond. (Shakespeare) Ze sprak, en buigen zwaaide Ontslag. Tennyson.Naamwoord:


Definitie

1. Een oprukkende nok of zwellen op het oppervlak van een vloeistof, zoals van de zee, als gevolg van de oscillerende beweging van de deeltjes waaruit het bestaat wanneer ze gestoord door enige kracht in de ruststand; een golving. De golf achter drijft de golf voor. Paus.

2. (Fysica) Een trilling gepropageerd van deeltje tot deeltje door een instantie of elastisch medium, net als in de overdracht van geluid; een assemblage van trillende moleculen in alle fasen van een trilling, zonder fase herhaald; een golf van trillingen; een golving. Zie Golving .

3. Water; een lichaam van water. [Poëtische] "Deep dronk Heer Marmion van de golf." Sir (Welsh) Scott. Bouwen van een schip, om u te redden van de zondvloed, ik zal u te voorzien van verse golf, brood en wijn. Chapman.

4. Oneffenheden; ongelijkheid van het oppervlak. Sir I. Newton.

5. Een zwaaien of golvende beweging; een signaal gemaakt met de hand, een vlag, enz.

6. De golvende lijn of streep van glans op doek gedrenkt, of gekalandeerde, of op damast staal.

7. Figuratief: Een zwelling of opwinding van het denken, voelen, of energie; een vloed; zoals golven enthousiasme. Golffront (Physics), het oppervlak van de eerste verplaatsing van de deeltjes in een medium, als een golf trillingen vooruitgang. - Golflengte (natuurkunde), de ruimte, gerekend in de richting van voortplanting, bezet door een complete golf of golving, zoals licht, geluid, enz .; de afstand van een punt of fase in een golf op het dichtstbijzijnde punt waarop dezelfde fase optreedt. - Wave lijn (Scheepsbouw), een lijn van de romp van een schip, gevormd in overeenstemming met de wave-line systeem. - Wave-line systeem, Wave-lijn theorie (scheepsbouw), een systeem of theorie van het ontwerpen van de lijnen van een schip, dat de lengte en vorm van een golf die beweegt met een bepaalde snelheid rekening houdt. - Wave brood, een brood voor een beweegoffer. Leviticus viii. 27. - Wave mot (dierkunde), een van de vele soorten kleine Geometrid motten behoren tot Acidalia en aanverwante geslachten; - Zogenaamd uit de wavelike kleur markeringen op de vleugels. - Wave offer, een offer in de Joodse diensten door zwaaien van het object, als een brood, in de richting van de vier windstreken. Getallen xviii. 11. - Golf van trillingen (natuurkunde), een golf die bestaat uit, of wordt door veroorzaakt, de productie en de overdracht van een trillende toestand van deeltje tot deeltje door een lichaam. - Wave oppervlak. (A, Natuurkunde) Een oppervlakte van gelijktijdige en gelijke verplaatsing van de deeltjes het samenstellen van een golf van trillingen. (B) (Geometry) Een wiskundige oppervlak van de vierde orde, die na bepaalde hypothesen, is de locus van een golf oppervlak van licht in het inwendige van kristallen. Het wordt gebruikt bij het verklaren van de verschijnselen van dubbele breking. Zie Refractie . - Wave theorie. (Natuurkunde) Zie golftheorie, onder golvend.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding wave. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke wave vindt u hieronder:

1.wave
2.wave dash
3.wave function
4.wave number
5.wave shoaling
6.wave ski
7.wave trein
8.waveless
9.wavelike
10.Wavelliet
11.WaveMaker
12.wavemeter
13.wavepulse
14.waverer
15.waveringly
16.waveringness
17.Waverley
18.Wavery
19.waveson
20.wavetable
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 85 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding wave door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 12 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 273816 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden