"wat geeft" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

wat geeft

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Eerst getuigd in 1940. in John O'Hara's 1940 roman Pal Joey. De term wordt door de American Heritage Dictionary of Idioom, tweede editie (2013) en diverse andere verwijzingen beschouwd als een calque van de Duitse was gibt's zijn? en / of Jiddisch equivalent. Brian Joseph beschouwt dit echter onwaarschijnlijk, en speculeert dat ondanks de extreem late attest, het en de Duitse was gibt's kan "zorgen voor een reconstructie van een proto-West-Germaanse existentiële gebruik van 'geven', die marginaal overleeft in huidige gebruik. "


Uitdrukking:

Wat geeft? (Informele) Wat is er mis? Waarom gebeurt dit? Niet eens dertig minuten na het verlaten van de douche, ik begin steeds jeuk op mijn hoofd. Wat geeft? (Omgangstaal, mogelijk gedateerd) Wat gebeurt er? Wat is er aan de hand? Wat geeft met u en Martha? (Informele) Hoe gaat het?


Referentie:

what gives

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding wat geeft. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 167 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding wat geeft door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 275041 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden