"wight" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

wight

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

wight


Engels Uitspraak:

wight


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) wight, wiht, een wight, een whit, (Angelsaksische) wiht, wuht, een wezen, een ding; huid (Nederlands) wicht een kind, (Oud-Saksische) & (Oudhoogduitse) wiht een schepsel, ding, Duits wicht een schepsel, (IJslandse) vaett een wight, vaett een whit, (Gothic) waíhts, waíht, ding; CONFER (Russisch) veshche een ding. Whit.


Definitie

Gewicht. (Verouderde)Naamwoord:


Etymologie

Waarschijnlijk van (Scandinavische) oorsprong (Oud Engels) wight, wiht,; CONFER (IJslandse) vigr in de strijd staat, onzijdig Vigh oorlog, verwant aan (Angelsaksische) pruik Zie Vanquish .


Definitie

1. Een whit; een beetje; een jota. (Verouderde) Ze was in slaap gevallen een beetje Wight. Chaucer.

2. Een bovennatuurlijk wezen. (Verouderde) Chaucer.

3. Een mens; een persoon, mannelijk of vrouwelijk; - Nu voornamelijk gebruikt in ironie of burlesque, of in humoristische taal. "Het ergste van alles wightes." Chaucer. Elke wight die bevoegdheid heeft. Chaucer. Oh, zeg me waar is als Gij waart sterfelijke Wight. Milton.Bijvoeglijk Naamwoord:


Definitie

Swift; lenig; wendbaar; sterk en actief. [Obs. of Poëtische] 'T is vol wight, God wot, net als een ree. Chaucer. Hij was zo wimble en zo Wight. Spenser. Ze waren Night and Day, en dag en nacht, Pelgrims Wight met stappen openhartig. Emerson.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding wight. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke wight vindt u hieronder:

1.wig
2.wig gage
3.wig gear
4.wig kwestie
5.wig politiek
6.wig-shell
7.wigan
8.Wigan
9.Wigg
10.wiggenbeen
11.Wigger
12.wiggery
13.wiggler
14.wiggly
15.wiggy
16.wigher
17.wight
18.wightly
19.wightmanite
20.wigless
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 86 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding wight door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 10 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 276099 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden