"wigwam" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

wigwam

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

wigwam


Engels Uitspraak:

wig•wam


Naamwoord:


Etymologie

Vanaf het Algonquin of Massachusetts Indiaanse woord wek, "zijn huis" of "woonplaats;" met bezitterig en locatieve affixen, we-kou-om-ut, "in zijn (of hun) huis," in opdracht van het Engels naar weekwam en wigwam.


Definitie

Een Indiase hut of hut, meestal van een conische vorm, en gemaakt van een raamwerk van palen bedekt met huiden, schors, of matten; - Riep ook tipi. [Soms ook geschreven weekwam.] Zeer ruim was de wigwam, gemaakt van hertenleer gekleed en gewit, met de goden van de Dacotahs Getrokken en geschilderd op haar gordijnen. Longfellow.

Opmerking: "The wigwam of Indian huis, van een ronde of ovale vorm, gemaakt van boomschors of gelegd over een kader van boomtakken vast in de grond zodanig te convergeren naar de top, waar een centraal matten opening voor het ontsnappen van rook uit de brand onder. De betere soort had ook een bekleding van matten. Voor ingang en uitgang zijn twee lage openingen gelaten aan weerszijden een of de ander van die werd afgesloten met schors of matten volgens de richting van de wind. " Hakkenei.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding wigwam. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke wigwam vindt u hieronder:

1.wig
2.wig gage
3.wig gear
4.wig kwestie
5.wig politiek
6.wig-shell
7.wigan
8.Wigan
9.Wigg
10.wiggenbeen
11.Wigger
12.wiggery
13.wiggler
14.wiggly
15.wiggy
16.wigher
17.wight
18.wightly
19.wightmanite
20.wigless
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 29 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding wigwam door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 5 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 276108 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden