"xanthemia" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

xanthemia

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Van xanth- + -emia.


Synoniemen:

carotenemia


Naamwoord:

xanthemia (ontelbaar) (pathologie) Het optreden van de gele stof in het bloed. 1902, Heinrich Stern, tijdschrift van de American Medical Association, Volume 3 8, over de behandeling van obesitas: Onder de laatste, beginnende nefritis en metabole afwijkingen, zoals xanthemia, artritis uritica, oxaluria zijn gemeenschappelijk. 1922, Leroy Sheldon Palmer, Carotenoïden en verwante pigmenten: de chromolipoids, pagina 136: Caroteen is afgeleid, niet getoond in deze gevallen, hoewel Salomon mat de omvang van de "xanthemia" bij bepaalde personen door bepaling van de extinctiecoëfficiënt van de absorptiebanden van de ether extract van het bloed. (Pathologie) Het optreden van gele huid 1976, Denis Llewellyn Fox, Animal biochromes en structurele kleuren: fysische, chemische, distributionele, pagina 174: Valse geelzucht of carotenemia (xanthemia) is een ongewone en abnormale gele kleur van de menselijke huid, soms zelfs verschijnen in het zweet, als gevolg van de inname van carotenoïden rijk voedsel zoals wortelen, sinaasappelen of geel Cucurbitaceae in grote hoeveelheden gedurende langdurige perioden.


Referentie:

xanthemia

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding xanthemia. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke xanthemia vindt u hieronder:

1.Xan
2.Xanadu
3.Xanax
4.Xancidae
5.Xander
6.Xandra
7.xanomeline
8.xanorphica
9.xanoxic zuur
10.xanthaan-
11.xanthaangom
12.xanthaat
13.xanthamide
14.xanthation
15.Xanthe
16.xantheen
17.xantheenkleurstof
18.xanthein
19.xanthelasma
20.xanthemia
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 133 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding xanthemia door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 3 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 278394 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden