"Y" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

Y

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

y


Voorvoegsel:


Meervoudsvormen

Y (of Ys


Definitie

Y, vijfentwintigste letter van het alfabet Engels, aan het begin van een woord of lettergreep, tenzij een prefix (zie Y-), gewoonlijk een fricatieve vocale medeklinker; als voorvoegsel, en meestal in het midden of aan het eind van een lettergreep is een klinker. Zie Guide om Uitspraak, §§ 145, 178-9, 272.

Opmerking: Het ontleent zijn vorm van het Latijnse Y, dat is afgeleid van het Griekse u, i, o, en j. g; als volledig, vullen, (Angelsaksische) fyllan; (Engels) crypte, grot; jonge, jeugd; dag, (Angelsaksische) Daeg. See U , I, en J, Duits

Opmerking: Y is de Pythagoras brief genoemd, omdat de Griekse letterNaamwoord:


Definitie

Iets vorm van de letter Y; een gevorkte stuk lijkt op in de vorm van de letter Y. In het bijzonder: (a) Een van de gevorkte houders voor de ondersteuning van de telescoop van een nivellering instrument, of de as van een theodoliet; een wye. (B) Een gevorkte en gespleten pijp montage. (C, Railroads) Een deel van het spoor, bestaande uit twee uiteenlopende tracks verbonden door een cross track. Y-niveau (landmeetkunde), een instrument voor het meten van verschillen van niveau door middel van een telescoop rust in Y's. - Y mot (dierkunde), een knappe Europese noctuid mot Plusia gamma) die een heldere, zilverachtige mark, de vorm van de letter Y, op elk van de voorvleugels heeft. De larve, die is groen met vijf dorsale witte soorten, voedt zich met de kool, raap, bonen, enz. Ook wel gamma mot, en zilver Y.Voornaamwoord:


Definitie

I. (verouderde) King Horn. Wyclif.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding Y. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke Y vindt u hieronder:

1.Y
2.y huidige
3.y level
4.y-
5.Y-chromosoom
6.Y-niveau
7.ya
8.YA
9.yaar
10.yabba dabba doo
11.Yabber
12.yabbut
13.yabby
14.Yabim
15.yacare
16.yacca
17.yacht
18.yachtboard
19.yachter
20.yachtful
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 148 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding Y door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 8 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 278928 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden