"y-" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

y-

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

y-


Engels Uitspraak:

y-


Bijvoeglijk Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) y, i-, (Angelsaksische) ge-, verwant aan het (Nederlandse) en Duits ge-, (Oudhoogduits) gi-, GA-, (Gothic) GA-, en misschien naar Latijns-con -; oorspronkelijk betekenis, samen. Confer Commissie, Aware, Genoeg, handwerk, Ywis.


Definitie

I-.

Een voorvoegsel van obscure betekenis, oorspronkelijk gebruikt met werkwoorden, bijwoorden, bijvoeglijke naamwoorden, zelfstandige naamwoorden en voornaamwoorden. In het Midden-Engels periode, werd het weinig gebruikt, behalve met werkwoorden, wordt vooral gebruikt bij voltooide deelwoorden, hoewel af en toe met de infinitief Ycleped of yclept, is misschien wel het enige woord niet helemaal achterhaald waarop dit gebruik blijkt. Dat er geen wight mighte zien noch yheere. Chaucer. Noch naar Ben yburied noch ybrent. Chaucer.

Opmerking: Enkele voorbeelden van Chaucer's gebruik van dit voorvoegsel zijn; IBE, ibeen, icaught, ycome, Ydo, idoon, YGO, iproved, ywrought. Het inough genoeg, het wordt gecombineerd met een adjectief. Andere voorbeelden zijn in de woordenlijst. Spenser en latere schrijvers vaak gebruikt dit voorvoegsel wanneer die een archaïsche stijl, en soms ten onrechte gebruikt.
Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding y-. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke y- vindt u hieronder:

1.y-
2.Y-chromosoom
3.Y-niveau
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 107 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding y- door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 5 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 278929 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden