"jaar" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

jaar

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

year


Engels Uitspraak:

year


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) yer, yeer, YER, (Angelsaksische) Gear; verwant aan (Oudfriese) i, g,


Definitie

(Nederlands) jaar, (Oudhoogduits) pot, Duits Jahr, (IJslandse) ar, (Deens) aar, (Zweedse) AR, (Gothic) j, (Grieks)] yare jaar. sq. root4, 279. ruggespraak Hour, Yore.]

1. De tijd van de schijnbare revolutie van de zon via de ecliptica; het bezet door de aarde in het maken van haar omwenteling rond de zon periode, genaamd het astronomische jaar; ook, een periode min of meer bijna eens zijn met deze, door verschillende naties als een maat voor de tijd genomen, en noemde het burgerlijk jaar; zo, de gemeenschappelijke maanjaar van 354 dagen, nog steeds in gebruik bij de Mohammedanen; het jaar van 360 dagen, etc. In gemeenschappelijk gebruik, het jaar uit 365 dagen, en elk vierde jaar (genoemd schrikkeldag of schrikkeljaar) van 366 dagen worden per dag februari toegevoegd dat jaar, wegens de overtollige boven de 365 dagen (zie schrikkeldag). Van twintig jaar oud was hij, denk ik. Chaucer.

Opmerking: De burgerlijke of juridische, jaar, in Engeland, voorheen begonnen op 25 maart. Deze praktijk bleef gedurende het Britsche Rijk tot het jaar 1752.

2. De tijd waarin elke planeet een omwenteling rond de zon ondergaat; zo, het jaar van Jupiter of Saturnus.

3. pl.

Leeftijd, of ouderdom; zo, een man in jaren. (Shakespeare) anomalistisch jaar, de tijd van de revolutie van de aarde van perihelium weer perihelium, dat is 365 dagen, 6 uren, 13 minuten en 48 seconden. - Een jaar geest (kerkelijk), een herdenking van een overleden persoon, als door een mis, een jaar na zijn dood. Verlenen De geest van een maand, onder Maand. - Schrikkeldag jaar. Zie schrikkeldag . - Canicular jaar. Zie Canicular . - Burgerlijk jaar, de door elke natie voor de berekening van de tijd genomen jaar. - Gemeenschappelijke maanjaar, de periode van 12 maanmaanden, of 354 dagen. - Gemeenschappelijke jaar, elk jaar van 365 dagen, te onderscheiden van schrikkeljaar. - Embolismic jaar, of intercalaire maanjaar, de periode van 13 maan-maanden, of 384 dagen. - De fiscale jaar (Common), het jaar waarin de rekeningen worden gerekend, of het jaar tussen één jaarlijkse moment van afwikkeling, of balanceren van de rekeningen, en nog een. - Grote jaar. Zie Platonische jaar, onder platonische. - Gregoriaanse jaar, Julian jaar. Zie Gregoriaanse en Julian. - Schrikkeljaar. Zie Leap jaar, in de woordenlijst. - Lunar astronomische jaar, de periode van 12 maan synodaal maanden of 354 dagen, 8 uur, 48 minuten, 36 seconden. - Lunisolaire jaar. Zie lunisolaire . - Periodieke jaar. Zie anomalistisch jaar, boven. - Platonische jaar sabbatical jaar. Zie Platonische en Sabbatical. - Sterrejaar, de tijd waarin het zon, buiten alle vaste ster, terug naar dezelfde. Dit is 365 dagen, 6 uur, 9 minuten en 9,3 seconden. - Tropische jaar. Zie Tropical . - Jaar en een dag (Old England Law), een tijd om te mogen voor een handeling of een evenement, zodat een heel jaar zonder enige twijfel zou kunnen worden beveiligd. Abbott. - Jaar van genade, elk jaar van de christelijke jaartelling; Anno Domini; A. (Nederlands) ofBijvoeglijk Naamwoord:


Definitie

d.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding jaar. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 109 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding jaar door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 7 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 279258 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden