"yearday" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

yearday

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Uit het Midden-Engels ȝereday, ȝerdai ("verjaardag"), uit Oud-Engels * ġēardæġ (te vinden in het meervoud ġēardagas ("dagen van weleer"), wat overeenkomt met jaar + dag. Cognate met Nederlandse jaardag ("verjaardag"), het Midden-Hoogduits jārtac ("verjaardag").


Naamwoord:

yearday (meervoud yeardays) Een dag of tijd die zich in een jaarlijkse cyclus; een jaarlijkse dag, seizoen, of gebeurtenis. 1887, Michael Baxter, Veertig komende wonderen: De wederkomst van Christus aan zijn wachtende mensen te verwijderen om de hemel vindt plaats aan het einde van de yearday zesde flesje in overeenstemming met zijn persoonlijke aankondiging, 1998, in de Australische Journal of Botany, volume 46: de gewijzigde yearday waarvan het middelste dag in bloei bereik was. de yearday wat overeenkomt met begin van de bloei. de gewijzigde yearday (gebaseerd op bloeiende yearday) dat is het equivalent van de aanvang van de (wiskunde) Een dag van het jaar. 1985, Wiskunde tijdschrift: Volume 58: Om de eigenaardigheden van schrikkeljaren te voorkomen, stellen wij, als een eerste benadering om de werkelijke yearday, een gestandaardiseerde yearday s dat is een functie van (m, d) alleen, s = S (m) + dl (6) waarbij 5 is een functie van alleen m. 2000, Landbouw en bos meteorologie: Volumes 104-105: ... T1max de maximale (cloud gratis) dagtotaal transmissie op een locatie met een bepaalde hoogte en in de buurt van-oppervlaktewater-dampdruk op een gegeven yearday, 2002, Journal of fysische oceanografie: Deel 32: De voeding is mislukt bij yearday 227 (0300), (dd) Een jaarlijkse herdenking dag, de verjaardag van een overlijden; een dag waarop wordt gebeden voor de doden. 1907, William Pagina, De Victoria geschiedenis van het graafschap Suffolk, volume 1, pagina 660: Zijn uitvoerders waren om zijn yearday houden voor twintig jaar ten koste van de jaren '20. per jaar, en uiteindelijk na de dood van zijn vrouw de deurwaarders en burgerdom van Southwold waren om priester te vinden voor zestien jaar volgend op om te zingen voor zijn ziel


Referentie:

yearday

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding yearday. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke yearday vindt u hieronder:

1.yea
2.yead
3.yeaghe
4.yeah
5.yeah right
6.yeanling
7.yearâ
8.yearbookish
9.yearday
10.yeared
11.yearend
12.yearful
13.yearman
14.yearner
15.yearnful
16.yearnfully
17.yearslong
18.yearsman
19.yearth
20.yeartide
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 102 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding yearday door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 2 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 279267 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden