"yeast" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

yeast

" definitie        
AD 970 X 250

Webster

Engels Woord:

yeast


Engels Uitspraak:

yeast


Naamwoord:


Etymologie

(Oud Engels) ýeest, yest, (Angelsaksische) Gist; verwant aan het (Nederlandse) gest, gist, Duits gischt, gäscht, (Oudhoogduits) Jesan, jerian, te gisten, Duits gischen, Gaschen, gähren, (Grieks) Zei ^ n aan de kook, Sanskriet Yas. sq. root111.


Definitie

1. Het schuim, of troth (top gist), of het sediment (bodem gist), bier of andere gegiste, die bevat de gist plant of haar sporen, en onder bepaalde voorwaarden produceert gisting in sacharine of zetmeelhoudende stoffen; een preparaat dat wordt gebruikt voor het verhogen van deeg voor brood of gebak, en waardoor het licht en gezwollen; gist; fermenteren.

2. Spume, of schuim, water. Ze smelten thy gist van golven, die Alike de Armada's trots, of buit van Trafalgar ontsieren. Byron.

Een vorm van schimmel die als indvidual afgeronde cellen groeit, niet in een mycelium, en reproduceert door knopvorming; met name leden van de orders Endomycetales en Moniliales. Sommige schimmels groeien zowel als een gist of een mycelium, afhankelijk van de omstandigheden van de groei. Gist cake, een melig cake geïmpregneerd met de levende kiemen van de gist planten en als gunstig vervoerbare substituut voor gist. - Gist fabriek (botanische), de plantaardige organisme, of schimmel, waarvan biergist bestaat. De gist installatie bestaat uit eenvoudige cellen of granules, ongeveer een drie-duizendste van een inch in diameter, vaak verenigd tot filamenten die door ontluiking en onder bepaalde omstandigheden door de vorming van sporen. De naam wordt uitgebreid tot andere fermenten van hetzelfde geslacht. Zie Saccharomyces . - Gist poeder, een persen poeder, - gebruikt in plaats van gist in het zuren brood.Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding yeast. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


Gelijkaardige Woorden:

Anders gezegd Soortgelijke yeast vindt u hieronder:

1.yea
2.yead
3.yeaghe
4.yeah
5.yeah right
6.yeanling
7.yearâ
8.yearbookish
9.yearday
10.yeared
11.yearend
12.yearful
13.yearman
14.yearner
15.yearnful
16.yearnfully
17.yearslong
18.yearsman
19.yearth
20.yeartide
AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 350 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding yeast door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 5 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 279290 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden