"Zoar" Betekenis | Gratis Dutch Woordenboek | internationale-woordenboek.com
header logo
Terug Naar | Thuis       Search

"

Zoar

" definitie        
AD 970 X 250

Wiktionary

Etymologie:

Uit Zoar, een van de vijf oude steden in de Jordaanvallei, in de Bijbel genoemd in Genesis 19:22, 23, en 30 als de plaats waarheen Lot vluchtte met zijn vrouw en twee dochters aan de dood te ontsnappen als de HEERE vernietigde de steden Sodom en Gomorra. Uit het Hebreeuws Tso`ar betekent onbeduidendheid of kleinheid.


Synoniemen:

toevluchtsoord toevluchtsoord heiligdom


Naamwoord:

Zoar (meervoud zoars) Een toevluchtsoord; een heiligdom.


Werkwoord:

Zoar (eerste persoon enkelvoud tegenwoordige tijd dierentuin, voltooid deelwoord zoado) (transitief, omgangstaal, met de) te spotten (een object van het lachen of belachelijk te maken) (intransitief, informeel) voor de gek; om grap (om te zeggen of iets te doen zonder ernstige) (intransitief, informeel) klooien (om deel te nemen in frivole gedrag)


Referentie:

zoar

Ons helpen om onze vertalingen te bewerken! Klik op de icoontjes bewerking te beginnen. Bedankt voor je hulp!AD 728 X 90

Bezoeker Ingang:

Bezoekers zijn van harte welkom om ons te helpen de betekenis van uitbreiding Zoar. Vul het formulier hieronder om uw definitie, bijvoorbeeld of commentaar toe te voegen.

 

Post Uw Inbreng


 
Vul uw naam in
 
Definitie Voorbeeld Commentaar
 

Bewijzen dat je bent geen machine
Voer de code

Gaat u akkoord met de internationale-woordenboek.com gebruiksvoorwaarden en privacy beleid

 


AD 160 X 600


Dank u voor uw bezoek internationale-woordenboek.com, een gratis online woordenboek met meer dan 200.000 definities van woorden en zinnen. U bent bezoeker 151 op deze pagina. Gelieve te helpen ons de betekenis van uitbreiding Zoar door een alternatieve definitie of bovenstaande voorbeeld. Gelieve opmerkingen om ons te helpen de site te verbeteren toe te voegen. Er zijn 4 Categorieën voor dit woord. Dit is woord 280808 in ons woordenboek.
Auteursrecht © 2018 | internationale-woordenboek.com | Alle Rechten Voorbehouden
Thuis | Privacybeleid | Gebruiksvoorwaarden